Et av verdens kuleste steder for barn, ifølge Magasinet Time. Foto: Marco Heyda
Et av verdens kuleste steder for barn, ifølge Magasinet Time. Foto: Marco Heyda

Biblo Tøyen på magasinet TIME for Kids’ liste over verdens 50 kuleste steder

Deichman gleder seg over at det unike barne- og ungdomsbiblioteket har funnet veien inn på den prestisjetunge listen. – Så spennende, sier biblioteksjef Silje Bjerke.

Publisert

I går avslørte magasinet TIME for Kids for første gang sin liste over Verdens 50 kuleste steder i 2019. På lista finner vi en blanding av pedagogiske, nyskapende og morsomme reisemål som er skreddersydd for barns behov.

TIME for Kids har tatt med Oslos Deichman Biblo Tøyen på lista, og peker på at «bibliotek er spesielle steder hvor barn kan lese, lære og skape. Deichman Biblo Tøyen er et av de aller kuleste

På Deichman Biblo Tøyen har bare barn og unge mellom 10 og 15 år adgang. Biblioteket er laget i samarbeid med interiørarkitektene Aat Vos og Damian Williams.

Kult, mener også de unge selv, om stedet. Foto: Marco Heyda
Kult, mener også de unge selv, om stedet. Foto: Marco Heyda

På unges premisser

– Dette er så spennende! Vi er veldig glade for at Deichman Biblo Tøyen er med på TIME for Kids’ liste over Verdens kuleste steder i 2019. Jeg vil gjerne takke TIME for Kids, mine dyktige kolleger og alle de fantastiske barna og ungdommene som gjør Deichman Biblo Tøyen til et sted som bobler over av kreativitet, læring og moro, sier Silje Bjerke, seksjonsleder på Deichman Biblo Tøyen.

– Deichman Biblo Tøyen er blitt til på barn og unges premisser, og det er så godt å se at TIME for Kids vet å sette pris på et så kult og viktig tilbud som dette biblioteket utgjør. Gratulerer til Deichman Biblo Tøyen og de unge bibliotekbrukerne, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen, i en pressemelding.

Rundt omkring i biblioteket ligger sofaputer å lese på. Foto: Marco Heyda
Rundt omkring i biblioteket ligger sofaputer å lese på. Foto: Marco Heyda

Ikoniske reisemål

For å sette sammen lista har TIME for Kids samlet inn nominasjoner fra sitt nettverk av barnereportere og unge lesere over hele verden. Hver nominasjon er så blitt vurdert i opp mot flere faktorer, blant annet kvalitet, originalitet, bærekraft og tilgjengelighet.

Resultatet er en liste over 50 spennende, nyskapende og ikoniske reisemål verden over. Fra en Michelin-stjerne-restaurant i Singapore med gourmet-barnemeny til Amerikas høyeste sanddyner, som er perfekte å ake på.

Se hele lista her.

Powered by Labrador CMS