Steinar Heldal (t.v) og Sigurd Fredeng fra navnekomiteen i bydel Gamle Oslo ønsker nå oslofolks hjelp til å finne et nytt navn til Museumsutstikkeren i bakgrunnen.
Steinar Heldal (t.v) og Sigurd Fredeng fra navnekomiteen i bydel Gamle Oslo ønsker nå oslofolks hjelp til å finne et nytt navn til Museumsutstikkeren i bakgrunnen.

Hva skal Gamle Oslos nye frilufts- og rekrasjonsmekka hete? Hva med Skrikkaia eller Robåtodden?

Utenfor det nye Munchmuseet kommer det ett mål med friluft- og rekreasjonsområde for oslofolk og turister. Nå ber bydelen om din og min hjelp for å finne et navn til området.

Publisert

På Paulsenkaia i Bjørvika nærmer det nye Munchmuseet seg ferdigstillelse. På kaia utenfor museet bygges det et stort frilufts- og rekreasjonsområde. I dag går prosjektet under navnet Museumsutstikkeren.

Det er et navn navnekomiteen i bydel Gamle Oslo ønsker å endre.

— Vi synes det er på tide med et skikkelig godt navn til dette nye og spennende området. Derfor håper vi mange vil være med på å komme med forslag til hva dette skal hete i framtiden, sier leder av navnekomiteen, Steinar Heldal (SV), til VårtOslo.

Vil helst ha navn fra Munchs verden eller maritimt liv

Når navnkomiteen nå ønsker navneforslag fra byens befolkning, har de en klar idé om hva de ønsker seg.

— Vi ser for oss et navn med røtter i Munchs liv og kunst eller Bjørvikas maritime historie.

— Det viktigste for oss blir likevel å finne et navneforslag som passer inn i hva som allerede finnes av navn her nede. Vi vil gjerne ha en viss sammenheng i gatenavnene, forteller navnekomiteens grand old man, Sigurd Fredeng (Frp).

Bortsett fra det, står potensielle forslagsstillere rimelig fritt til å komme med gode innsipll.

— Jeg kan garantere at vi skal se på og vurdere alle forslag vi får inn, smiler Heldal.

Forslagsfrist: 25. juni

Føler du at du sitter inne med et godt navneforslag er det bare å sende en mail til [email protected]. Og husk du må gjøre det før 25. juni.

Slik forestiller landskapsarkitektene at friområdet utenfor det nye Munchmuseet kan bli seende ut.
Slik forestiller landskapsarkitektene at friområdet utenfor det nye Munchmuseet kan bli seende ut.

Etter at forslagene er mottatt vil bydelens navnekomité, hvor samtlige politiske partier er representert, vurdere forslagene og komme med sin innstilling. Deretter er det opp til bydelsutvalget i bydelen å fastsette det nye navnet endelig.

— Da alle partier er representert i komiteen, er jeg ganske siker på at vår innstilling vil bli den samme som det bystyret kommer fram til, mener Steinar Heldal.

Et unikt økosystem midt i byen

Planleggingen og prosjekteringen av det nye området utenfor Munchmuseet er etter arkitektkonkurranse satt bort til J & L Gibbons landskapsarkitekter.

Firmaet sier området skal bli et unikt økosystem midt i byen, basert på arter som er spesifikke for Oslos klima og kystlandskap. Nøye utvalgte frø skal samles inn fra indre oslofjordområdet, slik at landskapet vil vokse frem som en mosaikk av lokal blomsterflora.

Blikkfanget blir den ni meter høye bronsestatuen «The Mother», av den engelske kunstneren Tracey Emin. I tillegg vil det bli plass til både bad, lek og avslapning fra storbyhverdagen.

Området skulle stått ferdig i våres og skulpturen skal, etter planen, være på plass i løpet av høsten. Grunnet forsinkelser i prosjektet er det foreløpig uklart når området nå vil stå ferdig til å kunne ta i mot publikum.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever.

Powered by Labrador CMS