— Dette handler om at nye Valle Hovin skal være tilgjengelig for alle, også folk med bevegeleshemminger, sier Siavash Mobasheri (Rødt).
— Dette handler om at nye Valle Hovin skal være tilgjengelig for alle, også folk med bevegeleshemminger, sier Siavash Mobasheri (Rødt).

Påfører byrådet nederlag: - Helt uaktuelt med omkamp om nye Valle Hovin, sier Siavash Mobasheri (Rødt)

— Bevegelseshemmede skal komme seg trygt til indre bane ved nye Valle Hovin, sier Siavash Mobasheri (Rødt). Dermed sikrer Rødt og de borgerlige partiene bystyreflertall for bygging av en undergang byrådet har slåss mot.

Publisert

— Dette er for oss svært gode nyheter. Vi har jo festet vår lit til den borgerlige bystyreopposisjonen og Rødt her, sier Henning Hagelund i Interesseorganisasjonen for Valle Hovin.

Stridens kjerne ved nye Valle Hovin kunstisbane har vært om det skal bygges bru eller undergang til indre bane. Skøytemiljøet har vært krystallklare på at det må bygges undergang.

Uenighet om prislappen på undergang

— Rødt og de borgerlige partiene har jo satt seg inn i saken i motsetning til idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV), som ikke har ville møte oss tross gjentatte oppfordringer, sier Hagelund.

VårtOslo har forsøkt å få svar fra idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV). Men han har fortsatt ikke besvart de skriftlige spørsmålene sendt til ham i slutten av forrige uke.

Bystyreflertallet bestående av Høyre, Venstre, KrF, Frp, Folkets Parti, Sp og Rødt har vedtatt å bygge en undergang til 2,9 millioner kroner.

Interesseorganisasjonen for Valle Hovin jublet sammen med Høyre over vedtak om undergang ved den nye kunstisbanen: Fra v. Børre Rognlien, Henning Hagelund, Anne Haabeth Rygg, Carl Erik Sando og Tor Audun Sørensen.
Interesseorganisasjonen for Valle Hovin jublet sammen med Høyre over vedtak om undergang ved den nye kunstisbanen: Fra v. Børre Rognlien, Henning Hagelund, Anne Haabeth Rygg, Carl Erik Sando og Tor Audun Sørensen.

— Vi går ikke med på en omkamp om undergang ved Valle Hovin. Folk i rullestol eller med andre bevegelshemminger skal kunne komme seg til indre bane på en trygg måte, sier bystyrerepresentatn Siavash Mobasheri (Rødt) til VårtOslo.

— Anlegget skal være tilgjengelig for alle

Vedtaket ble fattet mot byrådspartiene Ap, SV og MDGs stemmer, og er stipulert å koste 2,9 millioner kroner. Altså mindre enn 1 prosent av den planlagte totalsummen på 325 millioner kroner.

Men sist uke kom byrådet med forslag om å kutte undergangen i revidert oslobudsjett. Argumentet for å sløyfe undergangen er at prislappen nå plutselig er på 7,5 millioner kroner. Altså at det er mer enn dobbelt så dyrt som bystyret vedtok i april.

— Rødt har vært tydelige på at universell utforming er like viktig i alle byggeprosjekter. Så får vi se på de reelle kostnadene her etterhvert. Men Rødt står på det vi vedtok i bystyret, sier Mobasheri.

— Denne saken handler om at den nye kunstisbanen på Valle Hovin skal være tilgjengelig for alle. Det vil en undergang sikre, sier Rødt-politikeren.

— Byrådet prøver seg på en finte

Tidligere har de borgerlige partiene gjentatt at også de står på at undergangen ved den nye kunsisbanen skal bygges. Dermed har ikke byrådets kuttforslag flertall i bystyret.

— Det er oppsiktsvekkende at byrådet prøver seg på en finte med omkamp i bystyret på et forslag hele opposisjonen står sammen om og allerede har fattet vedtak om, sier Senterpartiets gruppeleder Morten Edvardsen til VårtOslo.

— Byrådet har fått beskjed om å ordne en kulvert til 2,9 millioner kroner. Da får de levere på det i stedet for å komme med et prosjekt til 7,5 millioner med toalett og lager som det ikke er bedt om, sier Sp-politikeren.

Powered by Labrador CMS