Får ikke møte idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV), men Høyres Anne Haabeth Rygg møter Interesseorganisasjonen for Valle Hovin: Fra v. Børre Rognlien, Henning Hagelund, Anne Haabeth Rygg, Carl Erik Sando og Tor Audun Sørensen.

Skøytemiljøet beskylder byrådet for talltriksing i nye kutt ved Valle Hovin

— Vi ble rett og slett fortørnet. Byrådet opererer med talltriksing, sier Henning Hagelund i Interesseorganisasjonen for Valle Hovin. Han sikter til byrådets kutt i bystyrevedtaket for en undergang ved den nye skøytebanen.

Publisert

Stridens kjerne ved nye Valle Hovin kunstisbane har vært om det skal bygges bru eller undergang til indre bane. Skøytemiljøet har vært krystallklare på at det må bygges undergang.

Det vedtok også bystyreflertallet - bestående av Høyre, Venstre, KrF, Frp, Folkets Parti, Sp og Rødt - i april i år. Byrådspartiene Ap, SV og MDG stemte mot en undergang til 2,9 millioner kroner.

Har mer enn doblet prisen på undergang

Da byrådet la frem sitt forslag til revidert Oslobudsjett var plutselig prisen for undergang blitt langt høyere enn den tidligere stipulerte summen. Til nå har prislappen vært 2,9 millioner kroner.

Men i Ap/SV/MDG-byrådets budsjett er summen mer enn fordoblet og havner på 7,5 millioner kroner.

Nå mener Interesseorganisasjonen for Valle Hovin at byrådet bevisst kan ha blåst opp tallet i et forsøk på å få omgjort bystyreflertallets vedtak om en undergang.

— Vi ble rett og slett fortørnet. Det opereres med talltriksing ved å legge inn opsjoner vi ikke har bedt om som kun kan være begrunnet i et ønske om å blåse opp tilleggskostnadene, sier Henning Hagelund til VårtOslo.

Hagelund har i årevis jobbet frivillig og gratis for å få bygget nye Valle Hovin, og er en av ildsjelene bak Interesseorganisasjonen for Valle Hovin.

Omar Samy Gamal svarer ikke

Byrådet mener nå at bystyrevedtaket om undergang til indre bane blir for dyrt ved nye Valle Hovin.

— Vi har prøvd å være så etterrettelige som mulig i all fremstilling rundt Valle Hovin isbane gjennom de 20 årene vi som frivillige har jobbet med saken. Det å bli utsatt for denne typen talltriksing er uakseptabelt, sier Hagelund.

VårtOslo oversendte alle påstander og regnestykker fra Interesseorganisasjonen til kultur- og idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) fredag morgen rett etter klokken 09.

Målet var å få Gamals kommentar til blant annet påstandene om talltriksing og at det er lagt til ekstra utbygging ved Valle Hovin ingen tidligere har bedt om.

Gamal har ikke besvart VårtOslos spørsmål inne klokken 15 fredag. I stedet kom det en epost fra hans kommunikasjonsmedarbeider.

— Jeg har dessverre ikke lykkes med å få et svar til deg innen fristen i dag, skriver pressekontakt Beate Svenningsen i en epost til VårtOslo fredag ettermiddag.

— Får ikke møte med idrettsbyråden

Idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) avbildet ved byggestart for nye Valle Hovin.

Interesseoganisasjonen for Valle Hovin forteller at heller ikke de har fått svar på henvendelser om Valle Hovin-utbyggingen.

Organisasjonen representerer både Skøyteforbundet og Bandyforbundet i utbyggingen.

Henning Hagelund forteller at de siden desember i fjor gjentatte ganger har bedt om å få møte idrettsbyråd Omar Samy Gamal.

— Vi har purret flere ganger på møte uten at vi har fått noe møte. Vi kan ikke annet enn å kalle det ren trenering av saken, sier Hagelund.

— Vi er heller ikke fornøyde med oppfølgingen fra Oslobygg. Det er vanlig med jevnlige brukermøter, og vi hadde opprinnelig en 14 dagers møtesekvens med Oslobygg frem til februar i år, sier han.

Powered by Labrador CMS