Oslo S og Østbanehallen ble evakuert og all togtrafikk stanset etter bombetrusselen tirsdag kveld.
Oslo S og Østbanehallen ble evakuert og all togtrafikk stanset etter bombetrusselen tirsdag kveld.

Politiet slår fast at bombetrussel var falsk: - All trafikk ved Oslo S kan snart gå som normalt

Oslo sentralstasjon og Østbanehallen ble tirsdag kveld evakuert etter at en mann fremsatte en bombetrussel. Politiet konstaterer at trusselen var falsk.

Publisert

Klokka 22.20 tvitret politiet at bombegruppa var i gang med å undersøke en koffert, og i 22.40-tiden kom meldingen om at kofferten ikke inneholdt eksplosiver.

Kofferten er sjekket ut og inneholdt ikke eksplosiver. Oslo S og all trafikk kan straks åpne og gå som normalt igjen, skriver Oslo-politiet.

— Måtte få kontroll på koffert

— Det ble fremsatt en bombetrussel på stedet av en person. Ut fra det vi vet nå, så er det snakk om en tilfeldig person som var i lokalene, sa operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt til NTB tidligere på kvelden.

— Vi iverksatte en aksjon for å få kontroll på mannen og få kontroll på en koffert, sa hun videre.

Kofferten ble observert like ved mannen.

Det var klokken 21.13 tirsdag kveld at politiet tvitret om evakuering av Oslo sentralstasjon og Østbanehallen. Politiet fikk melding klokken 20.30 av en kvinne som hadde vært i kontakt med mannen på Oslo S, skriver VG.

Sjekkes av bombegruppa

Ifølge politiets innsatsleder Tore Barstad var det oppførselen til mannen som gjorde at politiet valgte å behandle hendelsen som en bombetrussel.

— Foreløpig har han status som mistenkt, og så får vi se om han blir pågrepet etter hvert, sa Barstad til avisen.

Folk måtte evakueres fra Oslo S og Østbanehallen etter at en mann fremsatte en bombetrussel tirsdag kveld.
Folk måtte evakueres fra Oslo S og Østbanehallen etter at en mann fremsatte en bombetrussel tirsdag kveld.

— Dette er et sted med mye publikum, så vi valgte å evakuere Oslo S og Østbanehallen. Vi fikk raskt kontroll på mannen og er i avhør med ham nå, sa operasjonsleder Guro Sandnes til NTB i 21.30-tiden.

Hun la til at det kunne virke som en falsk trussel, men at koffertens innhold skulle sjekkes av bombegruppa i henhold til rutiner. Den befant seg inne i lokalene, i nærheten av flytoget.

Tog fikk kjøre gjennom

— Vi håper at det vi sitter på av opplysninger nå, kan tyde på at dette er en falsk fremsatt trussel, men vi tar den på høyeste alvor og setter publikums sikkerhet først, sa Sandnes.

Togtrafikken ble først helt stanset ved sentralstasjonen.

All togtrafikk ble stanset etter bombetrusselen og evaukering av Oslo S og Østbanehallen. Ved 21.30-tiden meldte Vy på sin nettside at togene går, men at det ikke er på- eller avstigning ved Oslo S.

— Togene kjører gjennom stasjonen. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Dette skyldes at vi har mottatt trusler mot jernbanen. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, skriver Vy.

Powered by Labrador CMS