Politifolk med mannen som ble pågrepet etter bombetrusselen mot Oslo S.
Politifolk med mannen som ble pågrepet etter bombetrusselen mot Oslo S.

En mann pågrepet etter bombetrussel mot Oslo S. All togtrafikk stanset og publikum evakuert

Politiet mener bombetrusselen mot Oslo S var falsk. En mann er pågrepet og sitter i avhør. Ved 21.30-tiden tirsdag kveld melder Vy at togtrafikken er gjenopptatt, men ingen tog stanser for av- og påstigning ved Oslo S.

Publisert

— Det ble fremsatt en bombetrussel på stedet av en person. Ut fra det vi vet nå, så er det snakk om en tilfeldig person som var i lokalene, sier operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt til NTB.

— Vi iverksatte en aksjon for å få kontroll på mannen og få kontroll på en koffert, forteller hun videre.

Kofferten ble observert like ved mannen.

— Togene stanser ikke ved Oslo S

All togtrafikk ble stanset etter bombetrusselen og evaukering av Oslo S og Østbanehallen. Ved 21.30-tiden melder Vy på sin nettside at togene går, men at det ikke er på- eller avstigning ved Oslo S.

— Togene kjører gjennom stasjonen. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Dette skyldes at vi har mottatt trusler mot jernbanen. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, skriver Vy.

Stort politioppbud på Oslo S og ved Østbanehallen etter bombetrusselen tirsdag kveld.
Stort politioppbud på Oslo S og ved Østbanehallen etter bombetrusselen tirsdag kveld.

— Dette er et sted med mye publikum, så vi valgte å evakuere Oslo S og Østbanehallen. Vi fikk raskt kontroll på mannen og er i avhør med ham nå, sier Oslo-politiets operasjonsleder Guro Sandnes.

— Publikums sikkerhet først

Hun legger til at det kan virke som om trusselen er falsk, men at koffertens innhold skal sjekkes av bombegruppa. Den befinner seg inne i lokalene, i nærheten av flytoget, ifølge operasjonslederen.

— Vi håper at det vi sitter på av opplysninger nå, kan tyde på at dette er en falsk fremsatt trussel, men vi tar den på høyeste alvor og setter publikums sikkerhet først, sier Sandnes.

Powered by Labrador CMS