Ut mot gata Grønland er det nå satt opp en automatisk bom som kun vil være åpen fra klokken 06 til 11 på hverdager og stengt i helgen.
Ut mot gata Grønland er det nå satt opp en automatisk bom som kun vil være åpen fra klokken 06 til 11 på hverdager og stengt i helgen.

Denne løsningen skal gjøre Olafiagangen på Grønland triveligere for naboene

— Vi er svært glade for å få tilgang på arealet igjen! Nå skal Olafiagangen åpnes for både mennesker og aktiviteter.

Publisert

Siden 2020 har Olafiagangen på Grønland vært tilrettelagt med midlertidige tiltak for å skape et godt byrom. Evalueringen av testtiltakene konkluderte med at en trafikksikker vareleveringsløsning var et premiss for videre utvikling av byrommet.

Nå er ombyggingen ferdig og varetransport er nå kun mulig mellom 06-11 på hverdager, og plassen tilrettelegges på nytt for opphold og aktivitet.

— Et viktig område for bydelen

— Vi er svært glade for å få tilgang på arealet igjen. Vi legger bak oss måneder med anleggsarbeid og ser allerede at folk har tatt de nye benkene i bruk, sier Vigdis Tvedt, enhetsleder lokalmiljø og folkehelse, Bydel Gamle Oslo.

— Dette er et viktig område for bydelen. Fra i dag er det etablert aktivitetssoner for cornhole, spikeball, sjakk, airhockey og fuseball. Friluftsliv i Gamle Oslo (FRIGO) vil være til stede daglig, og ha gratis utlån av utstyr, ulike spill, hoppetau og mindre leker. I juni kommer det minigolfbane og basketkurv, med utlån av utstyr til dette. Dette rulles ut så snart vi får det fra leverandør, fortsetter Tvedt.

Hindrer kjøring inn til Olafiagangen

Bommen vil kun være åpen mellom klokken 06-11 på hverdager.
Bommen vil kun være åpen mellom klokken 06-11 på hverdager.

Ut mot gata Grønland er det nå satt opp en automatisk bom som kun vil være åpen fra klokken 06 til 11 på hverdager og stengt i helgen. En egen snu- og oppstillingsplass har blitt plassert rett på innsiden av bommen og kan benyttes i vareleveringstiden.

Fra vareleveringsområdet må varene trilles inn til butikkene. Ved T-banetrappen lenger inn er det satt opp en mindre bom som skal hindre videre kjøring inn i Olafiagangen. Adgang til arealet på innsiden er kun for nødetater og annen nødvendig transport.

Tilrettelegger for opphold

For å avgrense området og hindre biltrafikk utenfor avsatt areal er det etablert en paviljong, satt opp plantekasser og faste pullerter.

Den nye paviljongen kan fungere som en uformell scene eller tribune.
Den nye paviljongen kan fungere som en uformell scene eller tribune.

Utenom vareleveransetiden kan paviljongen fungere som et møtepunkt, en uformell scene eller tribune.

I tillegg er dekket restaurert og oppgradert for å gi god fremkommelighet for folk med rullestol, barnevogner og vareleveranser med traller. Det er også etablert benker og blomsterkasser for å tilrettelegge byrommet for bruk og opphold.

Powered by Labrador CMS