Et lite knippe av OL- og treningsklær Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng har donert til instagramauksjonen Fretex Grønland holder til inntekt for krigsrammede ukrainere.

Fretex på Grønland med spesiell Ukraina-auksjon: Selger klær fra Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla

Frelsesarmeen og langrennsstjernene Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla bruker Fretex Grønlands instagramside til å selge langrennsklær, som blant annet er fra Beijing-OL. Inntektene går til å hjelpe ukrainere rammet av krig.

Publisert

— Auksjonen går på instagramsiden til Fretex på Grønland i Oslo. Men klærne sendes over hele landet, så alle kan delta, opplyser Frelsesarmeen.

Hjelpeorganisasjonene har påpekt at ikke alle klærne som samles inn til å hjelpe ukrainere rammet av krig er spesielt egnet.

— Håper på stort bidrag i auksjonen

Maiken Caspersen Fallas konkurransedress fra OL er signert.

Det er først og fremst penger som trengs, mener de store hjelpeorganisasjonene.

Og nettopp penger til Frelsesarmeens arbeid i Ukraina og nabolandene er målet for langrennsstjernene Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng.

De har begge donert konkurranse- og treningstøy folk kan by på under instagramauksjonen.

— Maiken Caspersen Falla har donert signert landslagstøy brukt i OL i Beijing. Heidi Weng har donert noen gode, varme brukte Dæhliklær, opplyser Frelsesarmeen.

— Heidi ønsket egentlig å sende disse direkte til Ukraina, men håper de vil gi et større bidrag gjennom auksjonen, heter det i en pressemelding.

— Hjelpearbeid i Ukraina og nabolandene

Frelsesarmeen har arbeidet i de berørte landene i mange år, og driver nå et koordinert hjelpearbeid i Ukraina, samt nabolandene Romania, Moldova, Polen, Slovakia og Tsjekkia, samt blant internt fordrevne i Russland.

For mer informasjon om hjelpearbeidet, se Frelsesarmeens nettside.

Fretex er eneste innsamler av brukte klær med sorteringsanlegg i Norge.

— Hvis Frelsesarmeen i Norge får beskjed om at det er behov for å sende klær og andre varer til Ukraina og landene rundt, vil dette bli hentet fra Fretex sine sorteringsanlegg ut fra en spesialbestilling, opplyser hjelpeorganisasjonen.

Powered by Labrador CMS