Vålerengas Villiam Strøm depper mens Stjernen-spillerne jubler etter å ha slått Vålerenga etter spilleforlengelse på Jordal torsdag kveld.

Vålerenga tapte toppkampen mot Stjernen. — I to perioder spiller vi elendig, sier kaptein Tobias Lindström

Etter å ha ledet med fire mål etter første periode, kollapset Vålerenga og tapte 4-5 hjemme mot Stjernen etter spilleforlengelse torsdag kveld. — Vi spiller elendig i to perioder, sier kaptein Tobias Lindström.

Etter to uker med landslagspause, var det en storkamp som stod på menyen for Vålerenga-spillerne torsdag kveld, da serieleder Stjernen kom til Jordal på besøk fra Fredrikstad. Etter å ha ledet 4-0 etter første periode rotet østkantlaget bort seieren etter spilleforlengelse.

— Dette er en kamp vi ikke skal tape etter å ha ledet 4-0, men så slipper vi oss ned og inviterer Stjernen inn i kampen igjen, sier Vålerenga-trener Kenneth Larsen til VårtOslo etter kampen.

Gir bort for mange mål

Heller ikke lagkaptein og tremåls-scorer Tobias Lindström er spesielt imponert over kampen, og da spesielt de siste to periodene.

— Vi gir bort alle målene i denne kampen. Det er ikke Stjernen som er veldig gode, men det er vi som er veldige dårlige i to perioder, mener kapteinen.

Før kampen var det store skadeproblemer i Vålerenga-troppen, noe verken kapteinen eller hovedtreneren tror hadde noe stort utfall på resultatet.

Kaptein Tobias Lindström ble Vålerengas store spiler med tre mål i kampen mot Stjernen torsdag kveld.

— Jeg tror ikke kollapsen skyldes at vi har mange skada spillere. Unggutta som får sjansen gjør en god innsats. Det er heller hos andre det ikke fungerer i denne kampen sier Kenneth Larsen.

Sjokkåpning fra Vålerenga

Til tross for ikke å ha spilt en seriekamp på to uker, virket det fra start som østkantens iskrigere var klare for dagens toppoppgjør. Det skulle faktisk bare ta 55 sekunder før kaptein Tobias Lindström kunne sende hjemmelaget i ledelsen med kampens første skudd på mål.

Bare sekunder senere får gjestene muligheten til å spille to minutter med en mann mer på isen, men de hvite og røde tar ikke vare på overtallsmuligheten.

Pontus Finstad (t.v) og Sole Magnus Ryen juber etter Vålerengas 2-0-scoring

Fortsettelsen av perioden blir en ganske traurig og delvis tempofattig forestilling, helt fram til det er vel seks minutter igjen å spille. Da finner Vålerengas Pontus Finstad ut at en ettmåls ledelse er for lite til å gå til pause, og setter inn kveldens andre hjemmemål. Finstads mål var forresten Vålerengas 1000. mål mot Stjernen noen gang. To senere øker kaptein likesågodt Tobais Lindström til 3-0, med sitt andre mål for kvelden.

Og som om en tremåls ledelse ikke var nok for gutta fra Jordal, setter kaptein Lindström sitt tredje mål for kvelden med litt under to minutter igjen av perioden. Dermed går østkantgutta til pause med imponerende 4-0.

Vålerenga-kollaps i midtperioden

Når du har en komfortabel ledelse etter den første perioden, er det veldig lett å slippe seg et par hakk ned i den andre, men slik ville ikke Vålerenga ha det. I starten av perioden ble Stjernen-målet pepret med skudd, dessverre uten å få tellende resultat.

Når målene uteblir kan det fort snu i en hockeykamp, og etter snaut tre minutter får Stjernen et straffeslag. Det setter Austin Cangelosi inn bak Steffen Søberg, og reduserer Vålerengas ledelse til 4-1.

Midtperioden var ble preget av straffeslag til Stjernen. Her scorer Austin Cangelosi på det første av to mot Vålerenga-keeper Steffen Søberg.

Reduseringen skal likevel ikke gi gjestene noen stor uttelling spillemessig, og hjemmelaget fortsetter å kontrollere matchen. Dette er dog kvelden for utdeling av straffeslag til gjestene, og med litt over halve perioden spilt kan Tyler Coulter redusere til 3-2 på nok et straffeslag.

Helt på slutten av perioden gir Vålerenga-forsvaret bort dagens tredje scoring til gjestene. Denne gang er den gamle Vålerenga-spilleren Andreas Heier målscorer.

Tap på overtid

Etter to perioder med vidt forskjellig utvikling, var det spennende å se hvilket lag som kom mest skjerpet ut til den tredje, og det viste seg å være gjestene fra Fredrikstad. Etter ett og et halvt minutt spiller Vålerenga-forsvaret en forferdelig pasning i egen sone, og gjestenes Tyler Coulter kan score sitt andre mål for kvelden. Det står 4-4, og Fredrikstad-laget har snudd kampen i løpet av en drøy periode.

Etter en glimrende første periode, slet Kalle Ekelund og resten av Vålerenga-forsvaret med å holde kontroll på Stjernen-spillerne i resten av kampen.

Etter utlikningen er det som om selvtilliten og trua på seier forsvinner hos Vålerenga-spillerne, som neppe så for seg en slik kamputvikling etter å ha vært totalt overlegne i den første perioden. Hjemmelaget skaper lite, mens gjestene lukter på en scoring eller to til.

I periodens siste minutter er Fredrikstad-laget det hvasseste, men flere mål blir det ikke. Dermed går kampen til forlenging og eventuelt straffeslag. Med sekunder igjen å spille i forlengelsen, sørger gjestenes Patrick Newell for at Fredrikstad-laget kan reise hjem med seieren.

Vålerenga - Stjernen: 4-5 etter spilleforlengelse (4-0, 0-3, 0-1, 0-1)

Jordal Amfi

2691 tilskuere

Hoveddommere: Karl Johan Marcus Vinnerborg / Christian Bo Persson

1.per: 1-0 0:55 Tobias Lindström (Jørgen Karterud / Tommi Taimi) 2-0 13:58 Pontus Finstad (Storm Mørch-Karlstad / Sole Magnus Ryen) 3-0 15.48 Lindstrøm (Karterud / Thomas Olsen) 4-0 18:14 Lindtsrøm (Olsen / Karterud)

2.per: 4-1 22:54 Austin Cangelosi 4-2 31:32 Tyler Coulter 3-4 36:42 Andreas Heier (Ole Einar Andersen / Cangelosi)

3.per: 4-4 41:27 Coulter (Heier)

Spilleforlengelse: 4-5 64:24 Patrick Newell (Andersen)

Utvisnnger: VIF: 10x2min STJ: 6x2min