Karsten Warholm og Dave Moorcroft ga bort hver sine rekordsko til WAs museum under torsdagens åpningen av et eget rom til minne om friidrettstoppen Svein Arne Hansen på Bislett stadion.

Warholm hedret avdød Bislett-general – ga bort rekordsko

Karsten Warholm og Dave Moorcroft deltok på åpningen av et eget rom til minne om friidrettstoppen Svein Arne Hansen på Bislett stadion torsdag.

Publisert

Der ga Karsten Warholm og Dave Moorcroft bort sine rekordpiggsko til museet til World Athletics (det internasjonale friidrettsforbundet). Begge har satt verdensrekord på Bislett.

Moorcroft gjorde det på 5000 meter med tiden 13.00,41 i 1982. Den rakk å stå i tre år. I sommer løp Warholm 46,70 på 400 meter hekk, og noen uker senere senket han supertiden til 45,94 da han ble olympisk mester i Tokyo.

Stevnegeneralen

Torsdagens seremoni ble gjort for å minne Svein Arne Hansen, som gikk bort 20. juni i fjor. Han var i en årrekke stevnegeneral for Bislett Games. I tillegg var han norsk friidrettspresident i årene 2003 til 2015 og hadde deretter tilsvarende rolle i Det europeiske friidrettsforbundet fram til sin død.

Under åpningen av Hansen-rommet avduket WA to hedersplaketter. De blir en del av dekoren.

Powered by Labrador CMS