Didrik Nøkleby Svendsen og Vålerenga gikk skikkelig på tryne i torsdagens hjemmemøte med Sparta.

Rundspilt og ydmyket. Vålerenga med skrekkforestilling mot Sparta

For andre gang i år gikk Vålerenga hockey på et firemåls-tap mot Sparta. — I dag gjør vi ikke jobben vår, sier Sander Thoresen.

Før tirsdagens hjemmemøte med Sparta ledet Vålerenga hockey årets Fjordkraftliga med tre poeng. Etter å ha blitt rundspilt og ydmyket hjemme på Jordal, var det lite å glede seg over for Vålerenga-spillerne. De mistet også tabelltoppen til Stjernen, som i siste minutt klarte å vinne 3-2 hjemme mot Grüner.

— I dag er det trist å se hva vi presterer ute på isen. Dette skulle være en skikkelig toppkamp, og så møter vi ikke opp i det hele tatt. Det er bare trist, sier assistenttrener Mats Trygg til VårtOslo etter kampen.

Andre tap for Sparta

Torsdagens hjemmetap ble dermed nesten en blåkopi av årets første møte med østfoldingene, som endte med et 4-0 tap i Sarpsborg. Tidligere Sparta-spiler Sander Thoresen har ingen god forklaring på hvorfor østkantgutta har slitt mot østfoldingene så langt denne sesongen.

— Vi vet jo hva de kommer med, men i dag gjør vi alt galt når det gjelder å stoppe dem, sier en skuffet Thoresen.

Sparta-spillerne hadde mye å glede seg over på Jordal torsdag kveld.

Heller ikke assistentrener Trygg hadde noen god forklaring på hva som skjedde ute på isen torsdag kveld.

— Det er vanskelig å svare på hva som gik feil, men det er het klart at vi ikke klarer å demme opp for den farta og det trykket vi vet Sparta vil komme med. Det var vi som skulle ta føringen i denne kampen, men så ligger vi under med to mål etter tre minutter. Det var på ingen måte bra, mener Trygg.

For Sander Thoresen ble møtet med fjorårets lagkamerater svært lite morsomt

— Det svir litt mer å tape for Sparta, innrømmer han.

En synkende trend

Etter noen svært gode hockeymatcher for noen serierunder siden, har de siste kampene vært mer skuffende fra iskrigernes side. Nå får spillerne fri i helga, før de skal møte Storhamar borte på Hamar tirsdag kveld.

Det kan bli nok en tøff nøtt å knekke for gutta fra Jordal.

— Vi ser fram til tirsdagen. Kampene mot Storhamar blir alltid både spennende og morsomme. Så får vi bare håpe og tro at vi presterer mye bedre en hva vi klarer i dag, sier Sander Thoresen.

Sjokkstart fra gjestene

Kampen fikk på ingen måte noen god start for hjemmelaget, og etter bare to og et halvt minutt tok laget fra Glommas bredder ledelsen 1-0 ved Henrik Knold. Og bare sekunder øker gjestene ledelsen etter en fæl tabbe av Vålerenga-back Mark Auk. Målscorer denne gang var Erik Selin.

Etter sjokkåpningen fra østfoldingene, virket det som om Vålerenga-spillerne hadde få mottrekk å komme med. Selv i overtall var det så å si ingen ting hjemmelaget skapte den første delen av perioden.

Rasmus Ahlholm bommer på pucken med et åpent mål foran seg.

Heller ikke en overtidsmulighet i slutten av perioden klarer de kongeblå å utnytte, men hvordan Rasmus Ahlholm ikke klarer å score på åpent mål, men heller bommer på pucken, får forbli et stort mysterium.

Dermed kan gjestene gå til hvilen med en velfortjent 2-0-ledelse mot et hjemmelag som leverte langt under forventet de første tjue minuttene ute på isen.

Total dominans fra gjestene

Mye kan endre seg i løpet av en pauseprat, men i denne kampen så det ut som iskrigerne nesten hadde gitt opp etter baklengsmålene tidlig i den første perioden. Trenden med tidlige gjestemål skulle også fortsette i midtperioden, og etter vel tre minutter kan Vetle Salsten øke Spartas ledelse etter svakt forsvarsspill fra hjemmelaget.

Det ble mye jaging på Vålerenga-spillerne torsdag kveld. Her jager Magnus Brekke Henriksen Spartas Marcus Fagerudd.

Kvelden skal bare bli dårligere og dårligere for hjemmelaget. Etter tolv minutter kan Henrik Knold, med sitt andre mål for kvelden, sende østfoldingene i føringen med fire mål. Det var nok en scoring Vålerenga-keeper Tobias Breivold burde ha avverget.

Når iskrigerne heller ikke klarte å score på et par store sjanser, ble den andre perioden en blåkopi av den første, både spille- og resultatmessig.

Sent trøstemål fra Lindström

Starten på den siste perioden skulle gi Vålerenga en gyllen sjanse til å ha en mulighet til å komme tilbake i matchen igjen, da Sparta fik en rask utvisning. Men nok en gang sviktet det stort i hjemmelagets spill, og gjestene så undertallet ut med små problemer.

De resterende femten minuttene av kampen ble heller ingen festforestilling fra hjemmelaget, som slet med å skape de store problemene foran Sparta-målet. Heller ikke østfoldingene klarte helt å legge inn noe toppgir i den siste perioden, men når tidligere Sparta-spiller Didrik Nøkleby Svendsen pådrar seg hele fjorten minutter i utvisninger på en gang, kan Marcus Fagerudd score gjestenes femte mål.

Vålerenga ville dog ikke oppleve sin andre målløse kamp mot østfoldingene, og med fem minutter igjen av kampen kunne Tobias Lindström sette inn et trøstemål.

Dermed ble kampen nesten en reprise av det første møtet mellom de to klubbene, og Sparta kunne ta med seg ale poengene hjem til Østfold.

Vålerenga - Sparta = 1 - 5 (0-2,0-2,1-1)

Jordal Amfi

2593 tilskuere

Hoveddommere: Mikael Fredrik Johansson / Karl Johan Marcus Vinnerborg

1.per: 0-1 (02.33) Henrik Knold ( Sondre Ahlsen / Jesper Lilleberg) 0-2 (03.29) Erik Selin (Marcus Fagerudd / Hans Kristian Jakobsson)

2.per: 0-3 (23.19) Vetle Salsten (Knold / Ahlsen) 0-4 (32.40) Knold (Ahlsen)

3.per: 0-5 (52.27) Fagerudd (Jakobsson / Lars Lundberg) 1-5 (54.34) Tobias Lindström (Mark Auk / Christoffer Törngren)

Utvisninger: VIF: 7x2min og 1x10min SPA: 7x2min