Den game godskaia på Grønlia er neste etappe ut i utviklingen av 'Fjordbyen'.
Den game godskaia på Grønlia er neste etappe ut i utviklingen av "Fjordbyen".

Stor interesse blant arkitekter som vil være med på utbygging av Grønlikaia

I alt 118 arkitektteam fra hele landet har meldt sin interesse for å være med å utvikle framtidens Grønlikaia nedenfor Ekebergåsen. — En overeldende respons, mener direktør Kjell Kalland i HAV Eiendom.

Publisert

Når byggestart for nye Grønlikaia kommer en gang i 2024 eller 2025, vil prosessen fram mot et ferdigstillelse ha vært helt ny.

Etter at utbygger HAV eiendom i februar utlyste en konkurranse, hvor de inviterte alle landets arkitektfirmaer til å delta i utformingen av den nye bydelen, har responsen vært enorm.

— Mange spennende søknader

I alt 118 team av arkitekter har meldt sin interesse for å delta i prosjektet.

— Det er veldig gøy å se at bransjen, i likhet med oss, oppfatter Grønlikaia som et unikt og viktig byutviklingsprosjekt, sier direktør Kjell Kalland i HAV Eiendom

Slik kan deler av den nye Grønlikaia bli seende ut.
Slik kan deler av den nye Grønlikaia bli seende ut.

— At så mange team vil konkurrere om å delta i parallelloppdraget for Grønlikaia er en overveldende respons, sier Kalland.

— Vi har fått en veldig interessant søknadsmasse, med både større, veletablerte kontorer og flere spennende, mindre etablerte aktører, sier direktøren.

Knallhard kamp om å få delta

Nå starter arbeidet med å evaluere søknadene, og det å velge ut de beste teamene som inviteres til å delta i parallelloppdraget.

Selve parallelloppdraget skal ha et sted mellom 10 og 15 deltagende team. Oppdraget skal etter planen starte sent i april og vare til midten av september.

Mandatet til deltakerne vil være å se på utviklingsmulighetene for et område samtidig, slik at man sikrer mange gode innspill til selve utbyggingen.

— Her er det knallhard konkurranse om å få være med videre til selve parallelloppdraget. Vi kan allerede nå fastslå at søknadene holder høy kvalitet. Vi har pådratt oss et luksusproblem når vi nå skal velge blant landets fremste og dyktige team, understreker Kjell Kalland.

Powered by Labrador CMS