Politiet utenfor Etterstad postkontor i mai fjor. Nå er tre menn bosatt i Sverige dømt for ranet.
Politiet utenfor Etterstad postkontor i mai fjor. Nå er tre menn bosatt i Sverige dømt for ranet.

Tre menn bosatt i Sverige dømt for postkontorranet på Etterstad

En lørdag morgen i mai i fjor stormet tre maskerte menn inn på Etterstad postkontor. En av mennene var bevæpnet med pistol, de ansatte ble påført håndjern og ranerne kom seg unna med omlag 20.000 kroner.

Publisert

Da rettssaken mot de tre mennene, som alle er bosatt i Sverige, startet erkjente de straffeskyld for ranet av Etterstad postkontor.

Rett før rettssaken erkjente de også å ha begått et til da uoppklart ran av Høyden postkontor utenfor Moss i 2018. Ved dette ranet kom de seg unna med verdier for til sammen 391.000 kroner.

Fengsel i tre år og sju måneder

De tre mennene, som er i 40-, 50- og 60-årene, ble pågrepet i en fellesaksjon mellom norsk og svensk politi utenfor Stockholm i fjor. To av ranerne er svenske statsborgere, mens den tredje har tyrkisk statsborgerskap.

To av dem er også tidligere dømt for ran i Sverige, mens den tredje mannen har bakgrunn som vekter og er tidligere ustraffet.

I Oslo tingrett ble de tre kjent skyldig på samtlige tiltalepunkter. To av mennene dømmes til fengsel i tre år og sju måneder, mens tredjemann idømmes tre år og fem måneder.

De tre må også betale to av ofrene for ranet utenfor Moss erstatning på henholdsvis 75.000 kroner og 4.000 kroner.

Powered by Labrador CMS