Rob Bordson og Stavanger hadde et godt tak på David Booth og Vålerenga på Jordal tirsdag kveld.

Vålerengas stortalent Sole Marius (18) åpnet målkontoen - men Stavanger ble for sterke til slutt

Etter fire seire på rad måtte Vålerenga hockey til slutt bite i det sure eplet under hjemmekampen mot Stavanger. — Vi møter ikke opp på jobb i første periode, sier Vålerengas Sole Marius Ryen.

Sist hockeygutta fra Oslo øst tapte var nettopp mot Stavanger Oilers. Men det var på bortebane.

I oppgjøret på Jordal skulle Vålerenga ha revansje over siddisene, og tirsdag kveld var det ikke mye som skilte de to lagene. Men en dårlig start for hjemmelaget førte til at Stavanger til slutt kunne ta hjem seieren 6-4. Og med det sikret de seg også serietittelen.

— Vi gir bort lette mål

— I første periode er det akkurat som vi ikke møter opp på jobb. Det blir litt bedre utover i kampen, men vi burde ha fått mer ut av dette, ser 18-åringen Sole Marius Ryen til VårtOslo etter kampslutt.

Han får full støtte av trener Espen "Shampo" Knutsen, som også var skuffet over iskrigernes start på kampen.

Thomas Olsen styrer inn Vålerengas fjerde mål, men en god opphenting holdt ikke helt inn i dag.

— I den første perioden gir vi bort alt for lette mål. Da hjelper det veldig lite at vi hever oss bra utover i kampen, mener Shampo.

Første seriemål for Vålerenga

For 18-åringen Ryen ble tirsdagens kamp spesiell, da han med hjemmelagets første scoring for dagen. Og med det noterte seg for sitt første seniormål for klubben.

— Det var utrolig kult å score sitt første mål, selv om det jo egentlig var ferdigscora når jeg fikk putta pucken i mål, smiler han.

Vålerenga-keeper Steffen Søberg depper etter at Jarrett Burton har satt søikeren i kista for Vålerenga med gjestenes sjette mål.

18-åringen, med en fortid i Manglerud Star, var heller ikke den eneste av unggutta som viste seg skikkelig fram tirsdag kveld.

16-åringen Stian Solberg fikk i alt 16 minutters istid som back. Det er uvanlig mange for stortalentet.

— Stian gjør en veldig god innsats i dag, og viser helt klart at han er en spiller som kan gjøre det stort framover, påpeker trener Shampo.

Effektiv førsteperiode fra Stavanger

Når Vålerenga og Stavanger møtes blir det ofte tett og hardt. Etter bare 25 sekunder hindres en Stavanger-spiller på vei igjennom Vålerenga-forsvaret, og tildeles straffeslag.

Straffen er derimot ikke av det beste slaget, og Vålerenga-keeper Tobias Breivold redder ganske enkelt.

Kort tid senere er Breivold derimot ikke like heldig, og gjestene fra vest kan ta ledelsen ved Anders Tangen Henriksen.

Etter scoringa skjer det relativt lite før rogalendingene etter åtte minutter skal doble ledelsen etter et skudd fra Steven Whitney.

Scoringa er av det særs diskutable slaget da en haug med spillere ligger på toppen av Vålerenga-keeper Breivold og hindrer ham. Kampens dommere godkjenner likevel målet.

Dette godkjente dommerne som Stavangers andre mål. Ut fra bildet ser det ut som det her kunne vært dømt bpde offside i målgården og hindring av keeper.

Resten av perioden er hjemmelaget helt på høyde med gjestene fra oljebyen, men gutta i kongeblått klarer ikke å få pucken i mål. Stavanger derimot klarer å øke ledelsen rett før slutt ved Carl Karlsen etter at en Vålerenga-spiller faller i egen sone.

Etter det kan gjestene gå til første periodepause med en ledelse, som er større enn hva spillet ute på isen skulle tilsi.

Hendelsesrik midtperiode

Startet den første perioden dårlig for Vålerenga, var ikke starten av den andre noe mer å skryte av. Og denne gangen det keeper Tobias Breivold som skal komme i fokus, da han mer eller mindre slår et ufarlig Stavanger-skudd inn i eget mål.

Målet krediteres Dennis Sveum.

Så skulle endelig hjemmelaget begynne å få litt mer fotfeste i kampen, samtidig som de kunne åpne målkontoen etter seks minutter da 18-åringen Sole Marius Ryen altså scoret sitt første seniormål i den blå drakta.

Thomas Olsen og Vålerenga slet med effektiviteten tirsdag kveld.

Effektiviteten skulle derimot forbli et stort problem for hjemmelaget også i den andre perioden, og når gjestenes André Strandborg scorer noe som igjen ser ut som et enkelt mål bytter Vålerenga keeper.

Hjemmelaget ville likevel ikke gi helt opp og bare litt over minuttet senere kunne Mathis Olimb redusere gjestenes ledelse til tre mål.

Flere mål ble det ikke i en hendelsesrik periode, og Stavanger kunne dermed gå til siste hvil med en ganske komfortabel ledelse.

Solid sluttspurt ga nesten uttelling

Etter to perioder hvor det skjedde mye, skulle det heller ikke ta lang tid før den tredje og siste perioden tok fyr.

Etter knapt tre minutter kunne nemlig Pontus Finstad gi Vålerenga et enda større håp om poeng enn hva de måttet ha etter to perioder, da han kunne redusere til 3-5.

Rett etterpå fortsetter opphentingen da Stavanger får en mann utvist, og Thomas Olsen styrer inn et slagskudd fra Kalle Ekelund.

Etter scoringa fortsetter Shampos iskrigere å dominere det som skjer ute på isen, men sliter med å overliste Henrik Holm i Stavanger-målet ti tross for flere gode sjanser.

Etter 13 minutter i sisteperioden finner dermed Stavanger, på en av sine få visitter foran Vålerenga-buret, på å øke ledelsen til to mål igjen ved Jarrett Burton.

Med to minutter igjen å spille tar Vålerenga ut keeper Steffen Søberg for å ha en spiller mer på isen uten at det gir resultat Dermed tar Stavanger med seg alle tre poengene vestover.

Vålerenga - Stavanger = 4-6 ( 0-3, 2-2, 2-0)

Jordal Amfi

3.958 tilskuere

Hoveddommere: Karl Erik Robert Öberg Hallin / Christian Bo Persson

1.per: 0-1 02:27 Anders Tangen Henriksen ( Steinar Klavestad / Patrick Ulricksen) 0-2 08:06 Steven Whitney (Dan Kissel) 0-3 17:47 Carl Karlsen (Rob Bordson)

2per: 0-4 21:13 Dennis Sveum 1-4 26:24 Sole Marius Ryen (Kalle Ekelund / Pontus Finstad) 1-5 32:12 André Strandborg (Henriksen) 2-5 33:45 Mathis Olimb (Tobias Lindström / David Booth)

3.per: 3-5 42:36 Pontus Finstad 4-5 45:14 Thomas Olsen (Ekelund / Tommi Taimi) 4-6 5337 Jarrett Burton (Kissel / Whitney)

Utvisninger: VIF: 3x2min STV: 5x2min