Emma Ivesen (17) blir tredje generasjon
Emma Ivesen (17) blir tredje generasjon "Ivers" med proffkontrakt i Vålerenga fotball.

Emma (17) blir tredje generasjon «Ivers» i VIF-drakt. — Litt gøy å gå i familiens fotspor

Både bestefar Odd og onkel Steffen satte virkelig spor etter seg i Vålerenga. Nå skal 17-årige Emma Iversen prøve å bli fast inventar på damelaget.

Publisert

Odd Iversen, eller enkelt bare «Ivers» er en legende i norsk fotballhistorie. Karrieren hans startet og tok av i Rosenborg, men i fire år fra 1976-1979, akslet han Vålerengas kongeblå drakt.

Familiedynastiet fortsatte på Oslo øst da nevøen Steffen, etter et utenlandsopphold i engelsk toppfotball, kom til klubben for to sesonger i årene 2004-2005.

Nå er tredje generasjon Iversen på vei til å gjøre seg bemerket i østkantklubben. 17-årige Emma, som er back eller kantspiller, signerte nemlig sin første proffkontrakt denne uken.

En drøm som går i oppfyllelse

Emma kom til Valle for første gang 2017 fra Høybråten/Stovner, og har siden den gang hatt en stor framgang som fotballspiller. Gjennom matching på aldersbestemte nivå, var hun nå klar for å undertegne sin første proffkontrakt med klubben.

— Da jeg ble tatt opp på A-laget i fjor så var det en drøm som gikk i oppfyllelse, og det å nå få signere med klubben er veldig stort for meg og min familie, forteller Iversen til Vålerengas hjemmesider.

Emmas onkel, Steffen Iversen, hadde to gode sesonger i Vålerenga-drakta tidlig på 2000-tallet.
Emmas onkel, Steffen Iversen, hadde to gode sesonger i Vålerenga-drakta tidlig på 2000-tallet.

17-åringen, som er Steffen Iversens niese, ser fram til å bli tredje generasjon på Valle.

— Det er jo litt gøy å følge familiens fotspor men jeg føler absolutt ikke noe press. Jeg har vært litt lei av å bli sammelignet med dem noen ganger, men jeg føler ikke at jeg blir sammenlignet med dem av noen her i klubben. Jeg får lov til å være meg, sier Emma Iversen.

Powered by Labrador CMS