Vålerenga-juvel Osame Sahraoui (20) jaktes av flere utenlandske klubber.
Vålerenga-juvel Osame Sahraoui (20) jaktes av flere utenlandske klubber.

Flere klubber snuser på Vålerenga-juvelen Osame (20). — Han er verdt minst 30 millioner, mener fotballagent

Vålerenga avslo denne uka et bud på juvelen Osame Sahraoui (20) fra amerikansk fotball. — Vålerenga må ikke finne på å selge billig, sier fotballagent Kevin Ingebrigtsen.

Publisert

Årets eliteserie har startet alt annet enn oppløftende for Vålerenga, og det er allerede klart at midtstopper og klubbikon Ivan Näsberg vil forlate klubben gratis i sommer. Nå er også interessen for stjerneskuddet Osame Sahraoui stigende utenfor landets grenser.

Ifølge Dagbladet skal klubben nylig ha avslått et konkret tilbud på supertalentet fra den amerikanske MLS-klubben Charlotte SC. Andre interessenter skal også være på banen når det gjelder å sikre seg ungguttens tjenester de neste årene.

— Må få riktig pris for stortalentet

Det at interessen ute i markedet er stor rundt 20-åringen mener fotballagent Kevin Ingebrigtsen betyr at Vålerenga ikke må selge Hauketo-gutten for knapper og glansbilder om han velger å forlate Valle.

— Vålerenga bør pushe hardt på så de får riktig pris. Jeg mener de kan kreve mer enn hva de fikk for Dønnum og Ejuke, og da snakker vi om tretti millioner eller høyere, sier Ingebrigtsen.

Han mener muligheten for at Sahraoui forsvinner i sommer kan være høy.

Fotballagent Kevin Ingebrigtsen mener Vålerenga ikke må selge Osame Sahraoui for småpenger.
Fotballagent Kevin Ingebrigtsen mener Vålerenga ikke må selge Osame Sahraoui for småpenger.

— Alder og talent gjør ham egentlig minst like attraktiv som Hugo Vetlesen i Bodø/Glimt. Frem mot sommeren er flere i ferd med å speide han og gjøre seg opp en mening på om de skal legge inn bud eller ikke. Jeg mener det med sikkerhet kommer til å ende med bud på ham i løpet av sommeren, sier agenten.

Konkret tilbud avslått

På Valle merker de også en stigende interesse for kantspilleren. Denne uka ble et tilbud fra amerikanske Charlotte avslått.

— Det stemmer at Charlotte var inne med et konkret bud. Men det var ikke i nærheten av det som skal til for å hente en spiller av Osames kaliber, sier sportssjef Joacim Jonsson til Dagbladet.

Også andre klubber, spesielt fra USA, skal nylig ha vist interesse for unggutten, men foreløpig har det ikke dukket opp flere konkrete tilbud i innboksen på Valle.

— Jeg mener Sahraoui ikke er aktuell for de mest fysiske ligaene, men en overgang til Nederland, Belgia, Tyrkia eller Portugal mener jeg vil være riktig nivå, både ut ifra fysikk, ferdigheter og spillestil, sier fotballagent Ingebrigtsen.

Powered by Labrador CMS