Aaron Dønnum og lagkammeratene jubler etter å ha slått Rosenborg hjemme på Intility arena i fjorårets serie. I starten av mai ligger det an til at de to møtes i årets serieåpning på Oslo øst.

Snart klart for eliteseriåpningen. Vålerenga får besøk av Rosenborg

Endelig kan seriefotballen snart begynne å rulle igjen. For Vålerenga-spillerne åpner sesongen med toppkamp hjemme mot Rosenborg.

Publisert

Akkurat som i fjor lar seriestarten i både herrenes og kvinnenes toppfotballserier vente på seg på grunn av koronasmitten. Tidligere denne uka signaliserte Norges Fotballforbund at herrenes seriestart vil bli 9. mai, men at det kan komme endringer grunnet smittebildet.

Blir det seriestart 9. mai, kan Vålerenga-fansen se fram til en virkelig storåpning. Da er det meningen at Rosenborg kommer på besøk til Intility arena.

Åpner med to storkamper

Godbitene lar ikke vente på seg for Oslos stolthet denne sesongen. Etter hjemmemøtet mot Rosenborg, bærer det tre dager senere over fjellene til Bergen og bortekamp mot Brann. Dermed blir to av sesongens største kamper i norsk fotball bakteppet for årets serieåpning.

Og på fotballens store festdag 16. mai blir det hjemmekamp på Intility arena, hvor Kristiansund står på den andre siden av midtstreken.

Sam Adekugbe og Vålerenga får besøk av Kristiansund hjemme på Valle på fotballens store festdag 16. mai.

Oppkjøring med treningskamper kreves

— Vi har stor forståelse for at i en krevende situasjon med økende smitte, må fotballen redusere reiseaktiviteten, sier konkurranseansvarlig i Fotballforbundet, Nils Fisketjønn, til forbundets egne nettsider.

Han mener det er urealistisk å starte tidligere enn 9. mai, da klubbene trenger å sesongoppkjøre med treningskamper før de tar fatt på seriespillet.

For å kunne starte opp med et krevende seriespill, er man avhengig av tre-fire uker med normal oppkjøring. Medisinsk er det viktig å forberede spillerne på en lang sesong med tett kampprogram, påpeker Fisketjønn.

Powered by Labrador CMS