Vålerenga-damene er fortsatt best i byen. Her gratuleres Elise Thorsnes av lagkaptein Stine Ballisager Pedersen etter 1-1-scoringen mot Lyn søndag.

Bare ett lag på banen da Vålerenga viste hvem som er storesøster i kvinnefotballen

Det tok 40 minutter før Vålerenga-damene klarte å score i byderbyet mot Lyn. Derfra og ut så ikke østkantlaget seg tilbake. — En skikkelig tålmodighetsprøve, sier Thea Bjelde.

Et byderby er i fotball kjennetegnes gjerne av jevne og harde bataljer mellom to lag som ikke vil tape. Søndagens kamp i kvinnenes toppserie mellom Lyn og Vålerenga på kunstgresset på Grorud var nesten jevn i 40 minutter.

Da skrudde østkantlaget på turboen, og scoringer fra Elise Thorsnes, Thea Bjelde og danske Janni Thomsen sørget for at de blåkledte til slutt kunne vinne komfortabelt 3-1.

— For oss i Vålerenga er det viktig å slå Lyn, sier nybakt hovedtrener Nils Lexerød til VårtOslo etter matchen.

— En skikkelig tålmodighetsprøve

Lørdagens nabooppgjør, som måtte spilles på Grorud grunnet problemer med kunstgresset på Kringsjå, ble en virkelig tålmodighetsprøve for Vålerenga-spillerne. Etter å ha vært best fra første fløytesignal, slet spillerne med å få ballen i nettmaskene bak en opplagt Kirvil Odden i Lyn-målet.

I løpet av de første tjue minuttene av kampen traff de blåkledte metallet ikke mindre enn to ganger. Sjansesløsingen førte til at Lyn, på sin eneste mulighet i omgangen, kunne ta ledelsen fra en corner.

Dermed så det mørkt ut for fjorårets cupmestere.

To ganger traff banens beste, Thea Bjelde, metallet i første omgang Her fyrer hun av ett av skuddene.

— Vi er det klart beste laget, men kampen blir en tålmodighetsprøve, mener banens store spiller, Thea Bjelde.

Etter at Elise Thorsnes utlignet rett før pause, ble den andre omgangen en ren parademarsj for jentene fra østkanten.

— Det er klart at det er frustrerende når du ikke scorer på de tidlige sansene du får, men heldigvis klarte vi å male på videre. Dette var en deilig seier, sier Bjelde.

Klasseforskjell på lagene

Etter søndagens nitti minuter er det tydelig at det er stor forskjell på dagens utgaver av damelagene i Lyn og Vålerenga. Mens ingen forventer at vestkantlaget skal slåss om edelt metall i årets sesong, er forventningene desto høyere til rivalene fra Valle.

Etter dagens seier holder de følge med de andre topplagene Rosenborg, Brann og Lillestrøm, som også vant sine kamper i denne serierunden.

I andre omgang var det nesten bare ett lag på banen i lokalderbyet. Her er Stine Brekken farlig frampå mot Lyn-keeper Kirvil Odden.

— Det er selvsagt viktig å holde følge med de andre lagene vi er forventet å kjempe om medaljer med. Vi skal gjøre vårt for å holde følge helt til siste spark på ballen, sier Thea Bjelde.

For Lyns del har sesongen startet med seier og tap. Trener Tom Stenvoll var ikke helt fornøyd etter søndagens tap. Ikke minst var han skuffet over å ha skapt én sjanse i løpet av kampen.

— I dag taper vi for et lag som er klart mye bedre enn oss. Det som er frustrerende, er at vi ikke kommer opp på det nivået vi viste i siste treningskamp og i sesongåpningen forrige helg, mener han.

Lyn - Vålerenga = 1 - 3 (1-1)

Grorud kunstgress

275 tilskuere

Gule kort: Ingibjörg Sigurdardottir (VIF), Cathinka Tandberg (Lyn)

1-0 Anna Aahjem (30) 1-1 Elise Thorsnes (41) 1-2 Thea Bjelde (48) 1-3 Janni Thomsen (57)

Lyn (3-5-2): Kirvil Odden - Emilie Bølviken, Emilie Fink, Iselin Olsen - Anna Palm (Una Søyland i 6min), Emilie Coss, Selma Hernes (Cornelia Fladberg i 22min), Julie Jorde, Cathinka Tandberg -Miriam Mjåseth (Kristin Holmen i 30min), Anna Aahjem (Minika Isaksen i 22min)

Vålerenga (3-5-2): Guro Pettersen - Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardottir, Malin Sunde - Janni Thomsen, Rikke Nygard (Stine Brekken i 20min), Dejana Stefanovic, Thea Bjelde (Ylinn Tennebø i 11min), Olaug Tvedten - Elise Thorsnes, Agnete Nielsen (Runa Lillegård i 29min)