Fra venstre: Dino Gomez, Kari Anne Solfjeld Eid, Kenneth Simonsen og Lene Thu er godt i gang med sitt nye serveringssted. — Vi er ambisiøse og vi liker denne bransjen. Så vi måtte jo gjøre det!

Gjengen bak Galgen åpner ny nabolagspub i Gamlebyen. — Det er en god følelse å starte igjen

Det var tungt for Dino Gomez og kollegaene da de måtte stenge Galgen på Vålerenga i oktober. Nå er de tilbake med et nytt konsept på St. Halvards plass. — Det betyr mye når man har så stor kjærlighet for naboene, som alltid viser støtte, sier Gomez.

Publisert

En vanskelig, økonomisk situasjon etter en tøff pandemi, førte til at restaurantsjef Dino Gomez måtte se seg nødt til å stenge dørene på det godt likte serveringsstedet på Vålerenga, Galgen.

Men Gomez ga seg ikke, og nå er han sammen med andre Galgen-kollegaer i full sving med å stelle i stand Gamlebyens nyeste nabolagspub.

— En moderne bydelskro

— Kjøkkenet her er ikke det største, så vi vil fokusere mer på enkle matretter som går godt til god drikke, forteller Gomez.

I et lokale på St. Halvards plass 2 er han sammen med Kenneth Simonsen, Lene Thu og Kari Anne Solfjeld Eid, i gang med forberedelsene. Til uka skal vegger og tak males, og gulvbelegget er ikke kommet frem riktig enda.

Det er full oppussing på Preik. Lene Thu viser at det ikke er store plassen til kjøkkenet. Derfor skal ikke Preik være en restaurant, men heller en nabolagspub med enkel matservering og fokus på drikke.

Men planene er likevel klare: Preik skal bli Gamlebyens nyeste tilskudd til serveringsstedene, og lokalet har som mål å holde åpent hele dagen.

— Når man hører "bydelskro" tenker man kanskje en veldig brun pub. Dette kaller vi derfor for en moderne bydelskro, sier medeier Kenneth Simonsen.

— Vi er ambisiøse

— Det var veldig tungt og trist å stenge Galgen. Jeg var litt nedfor en stund, men like før jul bestemte jeg meg for å gjøre noe, sier Gomez.

Han forteller at motivasjonen for å prøve igjen alltid var til stede.

Kenneth Simonsen har alltid likt lokalet, til og med før Ruinen Bar & Cafe huset bygget. — Jeg tenkte alltid at det hadde vært kult å drive en bar her, sier han.

— Det betyr mye når man har så stor kjærlighet for naboene, som alltid viser støtte. De sa alltid at de ville komme innom dersom vi åpnet et nytt sted, uansett hvor det ville være.

Dette førte til at Gomez tok kontakt med sine kollegaer fra Galgen, og fikk designer og nabo Kari Anne Solfjeld Eid med på laget.

— Her i Gamlebyen virker også folk veldig positivt innstilt. Det er mye som har stengt her i det siste, men nå åpner Ladegården opp igjen, så det er gøy at det blir litt aktivitet her igjen. Det tror jeg folk setter pris på, forteller Solfjeld Eid.

— Det er en god følelse å starte igjen. Vi er ambisiøse og vi liker denne bransjen. Så vi måtte jo gjøre det, fortsetter Gomez.

Preik ligger på St. Halvards plass 2 der Ruinen Bar & Cafe hadde lokaler, frem til to branner i oktober 2021.

— Det er jo en nydelig beliggenhet

Det var i oktober 2021 at det begynte det å brenne to ganger i det som da var Ruinen Bar & Cafe, som Preik nå har tatt over. Politiet mistenkte at begge brannene var påtent.

Til tross for en dramatisk fortid er gjengen svært fornøyde med lokalet.

— Det er et lokale man legger merke til, og jeg tenkte alltid at det hadde vært kult å drive en bar her. Det er jo en nydelig beliggenhet, fortsetter Simonsen.

— Jeg møter ofte folk som kjenner meg igjen fra Galgen og vil vite hva som skjer. De blir veldig glade når de får vite at vi er i gang med noe nytt, forteller Lene Thu.

Hun sier at Preik skal være et sted der nabolaget kan komme for både quiz og standup, uten å måtte dra helt inn til sentrum for å gjøre noe gøy.

— I tillegg skal det bli mulighet for hundeeiere å ta med seg hunden hit etter en tur, sier Thu.

Daglig leder Dino Gomez sier det er en god følelse å starte opp igjen, og gleder seg til Preik kan åpne i starten av sommeren.

— Det er noen som tenker at en bydelskro skal trekke hele byen. Det skal ikke vi. Vi skal trekke nabolaget, fortsetter Simonsen.

Gjengen satser på å åpne Preik i slutten av mai. — Men det tar jo alltid litt tid med både søknader og håndverkere, sier de.

— Vi gleder oss til å ønske folk velkommen. Vi lover god atmosfære og god drikke!

Powered by Labrador CMS