Synne Jensen og Vålerenga-damene var best i byen under byderbyet mot Lyn onsdag kveld. Her åpner Jensen årets målkonto.

Imponerende Vålerenga trygget tabelltoppen med 10 spillere

Selv en veldig tidlig utvisning kunne ikke nekte Vålerenga-damene seieren i byderbyet mot Lyn onsdag kveld. — En utrolig deilig seier, sier Dejana Stefanovic

Etter å ha slått Lillestrøm på bortebane for første gang forrige helg, var Vålerenga-damene klare for å vise hvem som er best i byen under onsdagens byderby hjemme på kunstgresset på Intility arena mot Lyn.

En tidlig utvisning på Maruschka Waldus og spill i 85 minutter elleve mot ti til tross. Østkantlaget er fortsatt best i byen.

Mentalt sterke

— Dette var en utrolig deilig seier. Det er vanskelig å spile nesten hele kampen med én spiller mindre, men vi begynner å få en veldig god vinnermentalitet i dette laget, sier midtbanesjef Dejana Stefanovic etter kampslutt.

Den serbiske terrieren er veldig fornøyd med hvordan østkantlaget mestret det å ha en spiller mindre på banen. Spesielt fornøyd er hun med lagets opptreden i andre omgang, hvor hjemmelaget er totalt dominerende ute på kunstgresset.

— Dette laget begynner å få en herlig vinnermentalitet, mener Dejana Stefanovic.

— Vi tok noen grep i pausen og det gjorde at vi fikk bedre kontroll i andre omgang. Lyn har vel ikke én eneste farlig sjanse de siste 45 minuttene, smiler hun.

Også hovedtrener Jack Majgaard Jensen var storfornøyd etter byderbyet.

— I dag gjør vi en virkelig god forestilling og i andre omgang river vi vel nesten Lyn i filler, sier han.

Endelig fant Synne mål

Etter å ha vært bant landets giftigste damespillere i måleprotokollen forrige sesong, har Synne Jensen slitt etter overgangen fra Røa til Vålerenga. Onsdag løsnet det endelig, da hun kunne sette inn 1-0-målet.

— Det er klart det er deilig å endelig få en scoring. Denne har jeg ventet på, forteller Jensen.

Nå ser både Jensen og Stefanovic fram til søndagens bortematch mot Kolbotn. Da blir det viktig å beholde tabelltoppen nok en serierunde.

— Vi er inne i en god periode nå. Det er bare å kjøre på videre, sier Dejana Stefanovic.

God kontroll med 10 spillere

Et derby er gjerne forventet å være en hard og fysisk affære og slik startet også kampen onsdag. Og etter syv minutter skal kampen snus virkelig på hodet. Fra et foråndsscenario med Vålerenga i føringen, til et kampbilde hvor det er relativt jevnt.

I første omgang slet Vålerenga-spillerne med å skape de store sjansene. Her er det Rikke Madsen som stoppes av Lyn-forsvaret.

Vålerenga-stopper Maruschka Waldus får korrekt dømt rødt kort av kampens dommer Ingvild Langnes Aarland, etter å ha felt Lyns Camilla Linberg på vei alene igjennom. På det påfølgende frisparket får Lyn en dobbeltsjanse, men ballen vil ikke i mål.

Etter utvisningen tar Lyn over kampen en liten periode, men hjemmelaget kjemper seg etterhvert tilbake i matchen. De store sjansene uteblir dog for begge lag, og ved pause går lagene til pause med 0-0.

Total hjemmedominans

Etter å ha spilt nesten en hel omgang med en spiller mindre, skulle en kanskje tro at det var småslitne Vålerenga-spillere som kom på banen til andre omgang. Historien skulle derimot vise seg å være en helt annen. Fra første spark på ballen tok hjemmelaget kontrollen over kampen og fortsatte der de slapp i slutten av den første omgangen.

Så deilig er det å slå byrival Lyn.

Etter to store muligheter for Synne Jensen og Dejana Stefanovic, skulle så den forløsende scoringen komme etter at Synne Jensen hamrer ballen i mål fra vel tolv meter. Noen minutter senere smeller Stefanovic til fra hjørnet av sekstenmeteren, og dermed tar hjemmelaget en fortjent 2-0-ledelse.

Derfra og inn er Vålerenga helt dominerende og nærmere en scoring til enn hva gjestene er et trøstemål.