Brannvesenet på plass ved Deichman Bjøvika tirsdag kveld. En brannalarm utløste sprinkleranlegget og det skal være vannskader i flere etasjer.

Omfattende vannskader på Deichman Bjørvika: - Det har brent i en sofa og kan være påtent, mener politiet

Branntilløpet i Deichman Bjørvika, som utløste sprinkleranlegget, skal ha startet i en sofa, mener politiet. De mener også at brannen kan være påsatt. Nå har det oppstått omfattende vannskader i bygget.

Publisert

— Vi har stanset sprinkleranlegget, men det er vann i flere etasjer. Vi jobber med vannskadebegrensning, opplyste Oslo brann- og redningsetat klokka 22.19 tirsdag kveld.

— Det kan godt tenkes at brannen er påsatt – bevisst eller ubevisst. Det er foreløpig for tidlig å si. Men det er en teori, sier politiets operasjonsleder Vidar Pedersen til Aftenposten.

Ventilerer ut røyk og dekker til bøker

Brannfolk inne i det prisbelønte bygget. Ifølge politiet er det vann i fire av etasjene i Deichman Bjørvika, og brannvesenet jobbet sent tirsdag kveld med å begrense skadene.

— Det har brent i en sofa i fjerde etasje. I den forbindelse har sprinkleranlegget blitt utløst, og det har blitt ganske omfattende vannskader, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Avisa Oslo.

— Det er et branntilløp som har utløst sprinkleranlegget, og det er vann i fire etasjer, sier vaktkommandør Eirik Sundt Fredriksen i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Brannvesenet jobber nå med å begrense skadene fra brannen og vannet. Røyken blir ventilert ut, og man forsøker å fjerne vann og dekke til bøkene.

— Har satt krisestab, sier biblioteksjef

— Det er stort sett bøker i disse fire etasjene, sier Fredriksen.

Vann rant ut fra Deichman Bjørvika etter at sprinkleranlegget ble utløst. Politiet mener branntilløpet startet i en sofa, og utelukker ikke at den kan ha blitt påtent.

Biblioteksjef Knut Skansen forteller at de jobber med å få oversikt og ikke kjenner til skadeomfanget.

— Vi har satt krisestab for å ta tak i situasjonen. Det er ingen indikasjoner på noen personskader, sier han til NTB.

Deichman Bjørvika har vært en sammenhengende suksess med svært høye besøkstall siden den forsinkede åpningen i juni 2020. Bygget har vunnet både Oslo bys arkitekturpris og en flere internasjonale priser.

Det er 450.000 bøker og andre medier i Deichman Bjørvika, og det meste av samlingen er tilgjengelig for lånerne via selvbetjening.

Powered by Labrador CMS