— Jeg vil rette en stor takk til brannsjef Jon Myroldhaug og mannskapet hans hos Oslo brann- og redningsetat, sier Deichman-sjef Knut Skansen.

Deichman-sjef Knut Skansen: - Stor takk til brannvesenet. Uten deres snarrådige innsats kunne dette vært mye verre

Deichman-sjefen sier store skader ble unngått grunnet rask reaksjon fra Oslo brann- og redningsetat da brannalarmen gikk i Bjørvika. — Jeg vil rette en stor takk til dem, sier han. I morges gjenåpnet biblioteket dørene.

Publisert

I dag klokken 8 gjenåpnet Deichman Bjørvika etter å ha vært stengt siden branntilløpet tirsdag kveld. Det kan man takke Oslos brannfolk for, mener Deichman-sjefen.

— Jeg vil rette en stor takk til brannsjef Jon Myroldhaug og mannskapet hans hos Oslo brann- og redningsetat. Uten deres snarrådige innsats med tildekking av reoler og flytting av utstyr kunne dette gått verre, mener Knut Skansen.

— Kommer ikke til å spekulere i brannårsak

Da brannalarmen gikk tirsdag kveld ved 21.30-tiden var det rundt 600 personer i bygget. Ingen ble skadet, men sprinkleranlegget ble utløst og førte til mye vann inne i bygningen.

— Kun mindre arealer i andre, tredje og fjerde etasje må få tørke litt til og blir derfor utilgjengelig for publikum, sier Deichman-sjef Knut Skansen.

Politiet etterforsker nå brannen, som skal ha startet i en sofa. Årsaken er ikke avklart, men politiet mente tidlig brannen kan være påsatt.

— Årsaksforholdet bak hendelsen ligger hos Oslo-politiet og vi kommer ikke til å spekulere i dette før de har fått vurdert saken nærmere, sier Skansen.

Deichman-sjefen er først og fremst lettet over at det tross alt ikke ble større skader. Og sier det var vanskelig det første døgnet, før de fikk full oversikt.

— 107 bøker og et par PC`er kasseres

— Tirsdagen og natten var tung og trist, men du verden som sola skinner nå. Dette gikk mye bedre enn fryktet, skriver Skansen på sin Facebook-side.

Etter å ha gått gjennom alle de 20.000 kvadratmeterne av biblioteksbygget i Bjørvika var konklusjonen klar før gjenåpningen torsdag morgen.

— Kun mindre arealer i andre, tredje og fjerde etasje må få tørke litt til og blir derfor utilgjengelig for publikum. 107 bøker ble ødelagt og kasseres. Et par PC'er er ødelagt og kasseres. Ellers er det meste intakt, sier Deichman-sjefen.

— Har friskmeldt alle systemer

Skansen sier Deichman nå skal evaluere og se hva de kan gjøre enda bedre. Men mener hendelsen viser at de har gode rutiner og systemer.

— Uten brannfolkenes snarrådige innsats med tildekking av reoler og flytting av utstyr kunne dette gått verre, mener Knut Skansen.

— Jeg vil også rette en stor takk til min kollega Eli Grimsby i Oslobygg og hennes mannskap som hele natten igjennom jobbet med å fjerne vann, og derved unngå ytterligere skader på bygg og inventar, sier han.

— Til slutt en stor takk til alle ansatte på Deichman som har stått på de siste døgnene og sjekket ut alle detaljer i et svært avansert bygg og som nå har friskemeldt alle systemer, sier Knut Skansen.

Powered by Labrador CMS