– Vi fryktet de første timene at svært mange bøker og andre ting skulle bli ødelagt. Men antallet er gledelig lavt, sier Merete Lie.
– Vi fryktet de første timene at svært mange bøker og andre ting skulle bli ødelagt. Men antallet er gledelig lavt, sier Merete Lie.

Gladnyhet: Deichman Bjørvika åpner dørene igjen. – Mange har kontaktet oss og vært triste

Deichman hovedbibliotek i Bjørvika kan åpne dørene igjen fra torsdag morgen kl. 08. Skadene på bøker er langt mindre enn fryktet, og storparten av biblioteket kan brukes som normalt igjen.

Publisert

– Nå skinner sola på Deichman Bjørvika igjen. Mange har kontaktet oss og vært triste og lei seg etter branntilløpet. Men fra torsdag kan alle komme inn i hovedbiblioteket igjen, sier Merete Lie, avdelingsdirektør for hovedbiblioteket.

I hele dag har det pågått arbeid med å minimere skader etter at sprinkleranlegget i en del av fjerde etasje ble aktivert og spredte vann utover. Gulvene i fjerde, tredje og andre etasje er inspisert. Bøker og filmer er sjekket av bibliotekarene. Oppsummeringen onsdag ettermiddag viser at skadeomfanget er langt mindre enn meldingene tirsdag kveld ga inntrykk av. Også kunstverkene er sjekket og funnet uskadd.

110 bøker må kasseres

– Vi fryktet de første timene at svært mange bøker og andre ting skulle bli ødelagt. Opptellingen viser at mindre enn 110 bøker må kasseres og erstattes med nye eksemplarer. Antallet er gledelig lavt, sier Merete Lie.

Byråden for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal, sier det er fantastisk flott at Deichman Bjørvika kan åpne så raskt. – Biblioteket er et hjem for Oslofolk, et viktig hjem for veldig mange.

Barneavdelingen blir avsperret

Når Deichman Bjørvika åpner for lånerne igjen torsdag morgen, vil det meste av biblioteket være som normalt. Kun deler av fjerde, tredje og andre etasje som ble direkte rammet, vil være avsperret inntil videre, deriblant barneavdelingen i andre etasje.

Boksorteringsanlegget, som betjener alle Deichmans biblioteker, har vært intakt hele tiden, men vi ber lånerne ved alle Deichmans biblioteker i Oslo vise forståelse dersom levering av bestilte bøker tar litt lengre tid de neste dagene. Restauranten i biblioteket, Centropa, vil være åpent som vanlig.

Deichman takker for all støtte og oppmuntring. Det varmet godt i en noen vanskelige timer. Deichman takker også Oslo brannvesen og huseier Oslobygg for innsatsen.

Powered by Labrador CMS