Vålerenga slo Storhamar foran et stappfullt Hamar OL-amfi i den fjerde kvartfinalen i sluttspillet.

Vålerenga trakk det lengste strået. Står likt med Storhamar etter fire kvartfinaler

Etter over 75 minutters spill satte Martin Røymark inn seiersmålet for Vålerenga i den fjerde kvartfinalen mot Storhamar. Dermed er det rykk tilbake til start og likt mellom norsk hockeys erkefiender.

I slutten av førsteperioden så alt ut til å gå etter oppskriften for Storhamar hjemme mot Vålerenga. Da satte Lane Robert Scheidl inn 1-0 til hedmarkingene.

Et stappfullt Hamar OL-amfi, med over 6.000 betalende tilskuere, kunne juble over hjemmelagets ledelse mot laget alle Storhamar-fans elsker å hate.

Booth utlignet for Vålerenga

Men det gjensto fortsatt to perioder. Og i midtperioden klarte ikke Storhamar å få pucken bak en god Steffen Søberg i Vålerenga-målet.

I motsatt ende av isen sto en god Evan Buitenhuis og voktet Storhamar-målet. Dermed endte midtperioden målløs og Storhamar gikk til ny hvil med ettmåls ledelse. Ingenting var avgjort.

Så - etter drøyt ti minutter av sisteperioden skulle over 6.000 tilskuere på Hamar få se hvorfor Vålerenga hentet eks NHL-proff David Booth. Plutselig sto det 1-1 og sisteperioden var over halvspilt.

Resten av perioden blir uten scoringer og kampen gikk til forlengelse. Og etter over kvarteret med forelenget kamp var det Martin Røymark som skulle avgjøre. Dermed kunne Vålerenga juble foran tusenvis av skuffede blågule hockeyfans på Hamar.