Matchvinner Christoffer Gozzi (th) og Sean-Michel Sunnqvist jubler etter at Grüner har avgjort i spilleforlengelse mot Manglerud Star lørdag.

Grüner våknet sent mot MS. Men har nå halvannen fot i neste års eliteserie

I to perioder så Grüner ut til å gå på sitt første tap i kvalikspillet til neste års Fjordkraftliga. Så våknet gutta fra Dælenenga. — Det var sykt deilig å til slutt avgjøre kampen, sier Grüner-kaptein Christoffer Gozzi.

Lørdagens byderby mot Manglerud Star var mer enn et lokaloppgjør. Det var også en kamp om å overleve i norsk hockeys øverste divisjon.

Etter å ha vunnet sine to første kvalikkamper ville en seier bety mye for Grüner.

— Var det dårligste laget i to perioder

Da sluttsignalet gikk i Manglerudhallen lørdag, kunne imidlertid Grüner-spillerne juble for en 3-2-seier, etter at lagkaptein Christoffer Gozzi avgjorde i spilleforlengelse.

Grüners Nicolai Eliesen setter inn det viktige 2-1-målet bak MS-keeper Lars Haugen.

— Det var bare sykt deilig å avgjøre denne kampen! Vi var det dårligste laget i to perioder. Men klarer likevel å heve oss nok i siste periode til å ta hjem seieren, sier matchvinner Gozzi til VårtOslo.

Lørdag var kvalikserien halvspilt, og Løkka-laget troner på toppen av med seire.

Lagkapteinen nekter likevel å ta helt av når det gjelder sjansene for å overleve.

— Vi skal ta en kamp av gangen for det er ingen lette kamper i denne serien. Likevel ser det jo ganske bra ut for vår del, sier svensken.

Når det gjelder torsdagens bortemøte mot Narvik har han følgende melding å komme med:

— Den kampen skal vi vinne, sier en entusiastisk Gozzi.

Glimrende Papillon reddet Grüner

Den første kvalikkampen de to oslolagene imellom ble ingen oppvisning i fartsfull og god ishockey. I de to første periodene var det så absolutt hjemmelaget MS som hadde mest å komme med.

Bursdagsbarn og MS-keeper Lars Haugen hadde en god dag mellom stengene, men kunne ikke hindre at Grüner stakk av med seieren til slutt.

Det var dermed heller ingenting i veien med at drabantbylaget etter 16 minutter av den første perioden kunne ta ledelsen ved tidligere Grüner-spiller Robin Olsen-Syversen.

Til forlengelse etter sen utligning

Også i den andre perioden var Manglerud Star best, og kunne lett ha økt ledelsen med et par mål hadde det ikke vært for en glimrende opplagt Quentin Papillon i Grüner-buret.

I den andre enden av banen var det lite som ville seg for gjestene fra Løkka, som også skapte skuffende lite av farligheter foran bursdagsbarnet, MS-keeper Lars Haugen.

I den tredje perioden skulle gjestene våkne og to mål i løpet av de siste ti minuttene fra Petter Birkheim og Nicolai Eliesen, så ut til å ha gitt Grüner seieren, men rett før slutt klarte MS å score i overtallsspill ved Keegan Milligan.

Kampen gikk så til spilleforengelse som Grüner-kaptein Christoffer avgjorde alene med keeper.

Dermed troner Grüner alene på toppen av kvaliktabellen med åtte poeng etter tre kamper.

Manglerud / Star - Grüner = 2-3 etter spilleforengelse (1-0, 0-0, 2-1, 0-1)

Manglerudhallen

Hoveddommere: Mikael Fredrik Johansson/ Erik Fredriksen

1.per: 1-0 16:21 Robin Olsen-Syversen (Andrei Kastsitsyn / Joakim Engebråten Hermansen)

2.per: Ingen

3.per: 1-1 45:11 Petter Birkheim (Marius Carho Hansen / Sebastian Labori Christiansen) 1-2 53:19 Nicolai Eliesen (Christoffer Gozzi / Sean-Michel Sunnqvust) 2-2 58:34 Keegan Milligan (Olsen-Stversen / Kjetil Martinsen)

S.D: 2-3 64:12 Gozzi (Birkheim)

Utvisninger: MS: 4x2min GRÜ: 4x2min