Vålerengas Osame Sahraoui utsettes for noe som ligner mer på kampsport enn fotball når Roseborgs Erlend Dahl Reitan river i VIF-spillerens drakt med begge hender.

Rosenborg herjet med Vålerenga. Nå sakker oslolaget akterut i medaljekampen

Vålerenga fikk det tungt på Lerkendal mot et Rosenborg som var flere hakk bedre enn laget fra Oslo øst. Dermed ser det ut som en medaljeplass blir tung å kapre for trener Dag-Eilev Fagermos mannskap.

Publisert

Casper Tengstedt tegnet seg nok en gang på scoringslisten da Rosenborg seiret 3-0 over Vålerenga. Oslo østs stolthet fikk til svært lite på Lerkendal søndag kveld.

Rosenborg står med 47 poeng, som betyr 3.-plass på tabellen når det gjenstår kun fem kamper av sesongen. VIF på sin side innehar 5.-plassen med 42.

RBK ubeseiret på Lerkendal

RBK har vært sterke på hjemmebane i år, og det var intet unntak mot Vålerenga. Seieren sørget for at de hvitkledde stadig er ubeseiret på Lerkendal med ti seirer og to uavgjort.

– Vi ønsker å bygge videre på hjemmeformen, og så må vi ta mange steg på bortebane, sa Markus Henriksen til Discovery etter kampen.

Etter et snaut kvarter banket Casper Tengstedt inn en kunstscoring for Rosenborg. Ole Sæter brystet ballen ned til Tengstedt utenfor 16-meteren. På direkten skrudde den danske storscoreren ballen i krysset.

– Det første målet er jo verdensklasse. Det gir oss det lille ekstra, sa Henriksen om 1-0-scoringen.

Tengstedt har elleve fulltreffere på sine første ni kamper i RBK-drakta.

Danskene herjet

Etter halvtimen doblet RBK ledelsen på Lerkendal, og denne gang var det en annen danske som sørget for scoringen. Edvard Tagseth slo inn nede ved dødlinjen, og Victor Jensen bredsidet ballen i mål.

Dag-Eilev Fagermo kan igjen konstatere at Vålerenga sliter på Lerkendal. Vålerenga har en forferdelig statistikk på RBKs hjemmebane, og har ikke vunnet en seriekamp på trøndernes grunn siden juni 2005

I 2. omgang var det nok en gang Rosenborgs dansker som gjorde vondt til verre for Vålerenga. Tengstedt spilte inn til Jensen, som dro av trønderen Odin Thiago Holm og la på til 3-0 med et kvarter igjen. Det ble resultatet.

Dermed holdt Rosenborg også nullen i en kamp etter at de blant annet slapp inn hele fire mål i forrige runde mot KBK.

— I dag var det forsvarsspill som vi liker det, sa Henriksen og fortalte at det har vært mye fokus på det defensive inn mot kampen.

--Jeg tror ikke Vålerenga hadde en eneste sjanse, så alt i alt er vi godt fornøyd, la han til.

Fryktelig rekke

Tapet i Trondheim var VIFs andre strake tap på bortebane. I tillegg var det kamp nummer 17 på Lerkendal uten seier i Eliteserien. Oslo-klubben må tilbake til gullsesongen i 2005 for å finne forrige gang de vant en ligakamp på Rosenborgs hjemmebane.

— Det var en overraskende kamp. Vi var godt forberedt, selv om det ikke så sånn ut. Vi ble kledd av, sa en ærlig Dag-Eilev Fagermo.

— Vi var rævva på alle parametere, både offesivt og defensivt, fortsatte han.

I neste runde får Rosenborg besøk av Strømsgodset, mens Vålerenga skal bryne seg på Bodø/Glimt hjemme.

Powered by Labrador CMS