Tyske
Tyske "Hanseatic Nature" var første cruiseskip på besøk i Oslo siden desember 2019 da skipet anløp Vippetangen torsdag morgen

Tyske «Hanseatic Nature» åpnet Oslo havns cruisesesong

Ikke siden desember 2019 har Oslo hatt besøk av cruiseskip. Torsdag fikk et tysk skip æren av å være første cruiseskip på besøk siden koronaepidemien traff Norge og verden.

Publisert

Klokken 07.30 torsdag morgen ble på mange måter en historisk dag for Oslo havn. For første gang siden desember 2019 kunne hovedstaden igjen ønske et utenlands cruiseskip med passasjerer ombord velkommen til hovedstaden. Skipet som trakk var den heldige vinneren av første anløp var tyske Haapag-Lloyd eide «Hanseatic Nature».

— For oss i reiselivsnæringen og for Oslo som by er dette en kjærkommen nyhet. Cruisegjester betyr økt byliv og etterlengtet aktivitet og omsetning for museer, restauranter, butikker og andre aktører i reiselivsnæringen, sier administrerende direktør i VisitOslo, Christian Lunde, til Oslo havns hjemmesider.

Elleve cruiseanløp i august

Torsdagens anløp er en ny milepæl for havna, etter at 60 planlagte cruiseanløp hittil i år har blitt kansellert på grunn av koronasmitten og dens krav til innføring av strenge reiserestriksjoner over hele verden.

— Vi håper dette er starten på en travel ettersommer med flere cruiseanløp, sier Lunde.

I juli tar cruiseanløpene en pause, men i august er det planlagt elleve anløp av cruiseskip ved Oslo havn.

Powered by Labrador CMS