Det gamle Munch-museet er blitt til vaksinesenter.
Det gamle Munch-museet er blitt til vaksinesenter.

Vaksinemotstandere tok seg inn på vaksinesenter. To personer er fraktet til arresten

Om lag 30 vaksinemotstandere samlet seg torsdag utenfor vaksinesenteret ved det gamle Munch-museet i Oslo. To av dem er kjørt til arresten.

Publisert

I alt var det mellom åtte og ti av vaksinemotstanderne som tok seg inn i selve vaksinesenteret.

– Dette er vaksinemotstandere som har stått på innsiden og utsiden av vaksinesenteret for å ytre sin motstand mot vaksiner, sier operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt til NTB.

Da politiet kom til stedet, ga de vaksinemotstanderne pålegg om å forlate vaksinesenteret. Flertallet etterkom dette, men to av dem nektet og blir kjørt til arresten for å nekte å etterkomme politiets pålegg.

– Vi ga dem tilbud om å stå utenfor senteret og ytre seg, men to nektet, sier Sylju.

Utagerende

Det skal ikke være skader verken på personer eller materiell, men vaksinemotstanderne skal ha vært verbalt utagerende.

– De har laget støy og ytret sin motstand mot vaksiner, forklarer Sylju.

Hun sier politiet i første omgang trodde det dreide seg om en demonstrasjon som ikke var meldt inn, men skjønte da de ankom stedet, at det dreide seg om noe annet.

– Vi rykket ut for å ivareta ro og orden, sier Sylju.

Avlyste timer

NRK har vært i kontakt med et par av vaksinemotstanderne som sto utenfor vaksinesenteret torsdag. De sier planen var å få med seg vaksiner for å levere dem videre til et laboratorium for analyse.

Det bekrefter også operasjonsleder Sylju overfor NRK.

Som følge av bråket ble drop-in-timene ved vaksinesenteret avlyst utover torsdag kveld, opplyser assisterende bydelsdirektør Sverre Ousland i Gamle Oslo til kanalen.

Kommuneoverlege Miert Skjoldborg Lindboe i Oslo har lite til overs for opptrinnet.

– Jeg forstår ikke hva de vil oppnå. Dette er ikke noe annet enn pøbelstreker. Det hindrer ingenting i vaksinasjonsprogrammet, annet enn at det blir ubehagelig for pasienter og de som jobber der, sier han til rikskringkasteren.

Powered by Labrador CMS