Vålerenga klarte ikke å score i Toppseriekampen mellom Brann og Vålerenga på Brann stadion. 1-0. Foto: Marit Hommedal / NTB

Historisk fotballfest da Vålerenga tapte i Bergen: — Fantastisk reklame for norsk kvinnefotball

10.582 tilskuere skapte en fantastisk ramme rundt kampen, da Branns fotballkvinner slo Vålerenga 1-0 søndag ettermiddag. — Veldig fett å spille en sånn kamp, sier Vålerenga-kaptein Stine Ballisager Pedersen.

Med tilskuerrekord for Toppserien hadde Brann og bergenserne bydd opp til fotballfest da Vålerenga kom på besøk på Brann stadion søndag ettermiddag.

Oppgjøret mellom de to serielederne i norsk kvinnefotball ble en fotballfest hvor hjemmelaget til slutt gik av med seieren 1-0.

— Vi strekker ikke helt til

— Vi gjør et ærlig forsøk, men i dag strekker vi kke helt til, sier en skuffet Vålerenga-trener Nils Lexerød til NRK etter kampslutt.

Han er spesielt skuffet over at spillerne hans ikke klarte å skape flere sjanser enn hva de gjorde kampen igjennom

Branns Cecilie Kvamme (helt til høyre) setter inn kampens eneste mål.

— Jeg skulle gjerne sett at vi var farligere og produserte mer enn hva vi klarte i denne kampen, mener han.

En fantastisk fotballfest

Etter en del krangling om flytting av kampen til Brann stadion eller ikke klubbene imellom, ble søndagens forestilling en fantastisk publikumsfest.

— Dette var en fantastisk opplevelse. Det var rett og slett herlig å spille med den stemningen som var ute på tribunene, sier Vålerenga-kaptein Stine Ballisager Pedersen.

Heller ikke banespillet landets to beste kvinnelag for øyeblikket pressenterte ble noen dårlig forestilling. Med to lag, som fra første spark på ballen viste at de var klare for å angripe, ble det servert mye snasen fotball i løpet av kampens nitti minutter.

— Dette gjør en varm om hjertet. Dette har vært en fantastisk reklame for norsk kvinnefotball, sier NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Thorp.

Brann en tåspiss foran

Ute på naturgresset på Brann stadion skulle det ikke ta lang tid før kampen tok fyr, og etter bare 30 sekunder var de blåkledde fra hovedstaden nære på å ta ledelsen ved toppscorer Elise Thorsnes.

Elise Thorsnes er nære ved å gi Vålerenga-ledelsen etter bare tredve sekunders spill.

Deretter ble det mye Brann i den første omgangen. Likevel ble det kun med en scoring for hjemmelaget, da høyreback Cecilie Kvamme snek inn en scoring etter 21 minutter.

— Jeg føler at vi er like gode som Brann, men det er de som klarer å score, sa lagkaptein Ballisager Pedersen til NRK når lagene gikk til pause.

I pausen var Vålerenga-treneren opptatt av at laget hans måtte bli mer aggressive i presset om spillerne hans skulle klare å få noe ut av kampen.

Vålerenga-spillerne viste seg også fra en noe bedre side i den andre omgangen, men noen helt store sjanser klarte ikke østkantlaget å skape.

Dermed ble alle poengene til sutt igjen på Vestlandet.

Fungerte ikke offensivt

Forskjellen mellom de to lagene var ikke alt for stor ute på en solfylt Brann stadion. Den store forskjellen på lagene var at det kladdet adskillig mer for hovedstadslaget i det offensive spillet enn hva det gjorde for bergenserne.

Ikke minst var avstanden mellom spissene Elise Thorsnes og Agnete Nielsen alt for stor kampen igjennom. Likeledes savnet vi de giftige løpene til vingbackene Janni Thomsen og Olaug Tvedten.

— Vi får litt for mye strekk mellom lagdelene våre. Og når du heller ikke klarer å vinne ballen ofte nok, blir det dessverre litt for tamt mot en motstander som Brann, mener hovedtrener Lexerød.

Brann - Vålerenga = 1 - 0 (1-0)