Vålerenga ligger nå på tabelltoppen i ishockey. – Vi er veldig fornøyd med seier i en krigekamp mot Stjernen.

Sjokktap for Frisk mot Manglerud Star. Vålerenga topper tabellen

Frisk Asker måtte se seg slått hjemme av Manglerud Star i en dramatisk serierunde i ishockey. Vålerenga er ny serieleder etter 2-1 borte mot Stjernen.

Mål av Parker Bowles, Mats Henriksen, Mathias Trygg og Darien Craighead ga kontringssterke MS 4-2-seier og tre poeng selv om Frisk vant skuddstatistikken hele 46-29.

Dermed var det klart at det laget som vant i Fredrikstad, altså Stjernen eller Vålerenga, ville skyve Frisk ned fra tabelltoppen.

Mathis Olimb scoret vinnermålet for Vålerenga 1.04 minutter før slutt, og dermed er oslolaget ny serieleder. Mika Partanen ga Vålerenga en tidlig ledelse, men Austin Cangelosi utlignet tidlig i den tredje perioden.

Krigekamp

– Vi er veldig fornøyd med seier i en krigekamp. Vi følte vi hadde dommerne mot oss. Det var ikke voldsomt bra spillemessig, men det var deilig å ta tre poeng, sa Vålerenga-spiller Martin Røymark til TV 2.

Vålerenga er to poeng foran Frisk, tre foran Stjernen. Stavanger er fire poeng bak det nye lederlaget, med to kamper mindre spilt som følge av sin mesterligadeltakelse.