Stabæks Fredrik Krogstad og KFUMs Simen Hestnes under det målløse oppgjøret på Intility Arena.

KFUMs håp om direkte opprykk svinner etter uavgjort mot topprival Stabæk

Stabæk og KFUM Oslo spilte 0-0 i toppkampen i 1. divisjon mandag. Dermed har Stabæk stø kurs for et comeback på øverste nivå i norsk fotball, mens Kåffa har fått Start helt opp i ryggen på kvalikplassen.

Publisert

Med tre runder igjen å spille har mannskapet til Lars Bohinen fem poengs forsprang på KFUM i kampen om den andre direkte opprykksplassen til Eliteserien.

Med seier mandag hadde KFUM krøpet opp i ryggen på serietoeren fra Bekkestua.

Stabæk nærmest scoring

Toppoppgjøret på Vålerengas hjemmebane ble en sjansefattig affære. Nærmest scoring var Stabæk-innbytter Herman Geelmuyden da han hamret ballen i tverrliggeren kvarteret ut i annen omgang.

En oppgitt trener Bohinen tok midtbanespiller Curtis Edwards av banen allerede etter 34 minutters spill. Briten var tydelig misfornøyd med den beslutningen.

I pauseintervjuet med Discovery avviste Bohinen at en skade eller taktiske funderinger lå bak.

— I en sånn kamp, der så mye står på spill, er det minste du kan forvente at folk duellerer og løper og kriger litt. Det er vel grunnen, sier Bohinen.

— Ingen spillere skal være fornøyd med å bli byttet ut midt i en omgang, men det gjelder å sette seg i en posisjon der man unngår det, da, sa Stabæk-sjefen.

KFUM-treneren mener hans lag var best

Poengdelingen betyr at KFUM har fått Start helt opp i ryggen på seg i kampen om tredjeplassen. Kun ett poeng skiller lagene.

Utslitt, men ikke utslått. KFUM kan fortsatt rykke opp, men det vil trolig skje gjennom kvalikspill etter uavgjort mot Stabæk mandag kveld.

— Er det ikke sånn toppkamper ofte er? De er tett og jevne med to lag som stenger litt for hverandre, oppsummerte KFUM-trener Jørgen Isnes, som mente hans eget lag alt i alt var hakket bedre enn gjestene.

Bohinen var fornøyd med utbyttet.

— Sånn kampen ble, er jeg fornøyd med det. Vi skaper ingenting og fortjener ikke noe mer. Vi har forsåvidt en prestasjon som er et godt stykke under det vi forventer av oss selv, men vi nekter å tape. Det er en fantastisk styrke og ekstremt viktig i en kamp som dette, sa han til Discovery.

Hvorfor Stabæk ikke framsto bedre, kunne han ikke svare på.

— Det har jeg ikke noe svar på. Vi ser tunge ut, og det har vi gjort i de to kampene før denne også. Det er mulig at sesongen begynner å tære på, sa Bohinen.

Powered by Labrador CMS