- Ikke mulig å si eksakt hvorfor færre elever fra østkanten har kommet tilbake på skolen

Direktør Marte Gerhardsen i utdanningsetaten i Oslo sier de er usikre på hvorfor det er så store ulikheter i oppmøtet ved skolene på Oslo øst- og vestkant.

Publisert

Av de største kommunene er det Oslo som har lavest oppmøte med 88 prosent etter at 75 prosent av skolene hadde meldt inn tall tirsdag ettermiddag.

Tallene avslører store forskjeller mellom bydelene på østkanten og vestkanten.

Mens mellom 95 og 98 prosent av elevene i bydelene Ullern, Vestre Aker, Nordstrand og Nordre Aker møtte opp, var oppmøtet langt lavere i flere østlige bydeler som Stovner (68 prosent), Grorud (69 prosent) og Gamle Oslo (75 prosent).

— Mindre oppmøte fra bydeler med mest smitte

— Vi ser at det forskjeller mellom bydelene og vi ser at det er mindre oppmøte i de bydelene som har størst andel smittede. Vi vet derfor ikke hvor mange av disse elevene som er syke eller i karantene fordi noen i husstanden er syke, eller hvor mange som lever med familiemedlemmer i risikogruppene, sier utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i en skriftlig uttalelse til NTB.

– Derfor er det ikke mulig å si eksakt hva som er årsaken til at færre har kommet tilbake på skolen ennå, legger hun til.

Gerhardsen sier skolene vil ta kontakt med alle foresatte til elevene som er hjemme.

Powered by Labrador CMS