Eskild Bakke Olsen og Storhamar tvang fram forlengning med utligning til 2-2 mot Vålerenga.

Storhamar slo Vålerenga på straffer – Stavanger vant tosifret over Grüner

Storhamar dominerte straffeslagkonkurransen og slo Vålerenga 3-2 i eliteserien ishockey. Stavanger imponerte og vant tosifret over Grüner.

Vålerenga ledet 2-1 etter å ha vært overlegen i midtperioden foran 6.756 tilskuere i hamarlagets storstue, men Eskild Bakke Olsen tvang fram forlengning med 2-2-målet i 3. periode.

Storhamar var veldig nær avgjørelse i sudden death, men i straffeslagkonkurransen var det ingen tvil. Jacob Noer, Peter Quenneville og Olsen scoret på de tre første straffene.

Ahlholm-miss mot gamle lagkamerater

Etter at Mark Auk elegant satte inn Vålerengas første straffe, kom Markus Stensrud inn i Storhamar-buret for Viktor Kokman. Han stengte målet.

— Vi har snakket om det. Han er ganske god en mot en, sa trener Petter Thoresen til TV2.

— Jeg har aldri scoret mot ham på trening, så det var riktig gjort, sa Eskild Bakke Olsen.

Det gjorde ikke noe for hjemmefansen at Rasmus Ahlholm, som i fjor fikk sparken i Storhamar for sin behandling av Noer på trening, misset det siste straffeslaget.

— Vi trengte dette. Ikke noe er større enn å slå Vålerenga hjemme, og for fullsatt amfi. Sinnssykt deilig, sa Olsen.

— Dommerne misset

Vålerenga-trener Fredrik Andersson var fornøyd med sitt lag, men sint på dommerne som ikke dømte fem minutters utvisning da Noer taklet Magnus Brekke Henriksen ut av kampen.

— Dommerne misset der, en takling mot hodet. Det er synd at sånne ting skal bli avgjørende, sa han til TV 2.

Storhamar fikk spille fire mot tre mye av forlengningen etter at Mathis Olimb ble utvist. Etter et stolpeskudd ble det full mølje med alle spillerne liggende inne i målgården i kamp om pucken.

Pucken var også over streken, men etter videotitting avgjorde dommerne at keeper ble ulovlig hindret.

Vant 10-0 over Grüner

Stavanger Oilers herjet med bunnlaget Grüner fra første dropp. Etter drøyt to minutter sto det 2-0, ved halvspilt første periode 4-0 og ved første pause 6-0. Til sist ble det 10-0-seier til hjemmelaget.

Dan Kissel scoret det første og siste målet. Vegard Faret ble også tomålsscorer, mens seks andre hjemmespillere scoret hvert sitt mål.

Oilers vant skuddstatistikken i de to første periodene 21-4, og 26-5 før det jevnet seg litt ut i den siste (9-5).