Grüner-keeper Linden Marshall har hittil i sesongen måttet plukke mange pucker ut av eget nett. Det var også tilfellet i torsdagens byderby mot Vålerenga.

Stortapene kommer på rekke og rad for Grüner. Vålerenga-maskineriet så seg ikke tilbake før det stod 0-7

Grüners tap i torsdagens byderby var det femte på rad. Motsatt forlenget Vålerenga seiersrekken til tre kamper.

Starten på årets ishockeyserie har vært alt annet enn vellykket for Grüner hockey. Med fire tap og kun to scorede mål, begynner det å se skummelt ut for Løkka-laget i årets Fjordkraftliga.

Heller ikke torsdagens byderby hjemme på Dælenenga mot storebror Vålerenga ble noen god opplevelse. Det endte til slutt med 0-7-tap for Morten Elveruds gutter.

— Vi ser bedre og bedre ut

Vålerenga på sin side begynner å vise en gryende form. Etter en litt svak start på sesongen, har spillerne til Fredrik Andersson nå notert seg for tre strake seire.

— Jeg synes vi begynner å se bedre og bedre ut. Spilet er i ferd med å sette seg, og flere og flere av spillerne våre er i ferd med å presentere seg skikkelig, sier hovedtrener Andersson.

Amerikaneren Mark Auk (t.h.) har vært en kjempesignering for Vålerenga. Her klarer han dog ikke å overliste Grüner-keeper Linden Marshall.

Til tross for at gutta hans kanskje ikke leverte årsbeste torsdag kveld, var han godt fornøyd med tre poeng på Grünerløkka.

— Det er alltid vanskelig å komme fra en storkamp mot et lag som Stavanger, for så å skulle møte et svakere lag. I dag synes jeg vi løser den oppgaven veldig godt, sier svensken.

Forsiktig start

Etter fire kamper uten seier, var det et Grüner-lag uten veldig mye selvtillit som kom på banen til torsdagens byderby mot storebror Vålerenga. Starten av kampen skulle likevel bli noe jevnere enn hva som var forventet, selv om Vålerenga raskt kom foran på skuddstatistikken.

Mika Partanen skapte mye for VIF torsdag kveld, men kom ikke på scoringslista.

Sjansene gjestene skapte foran Grüner-keeper Linden Marshall var derimot ikke de helt store i starten av perioden. Etter vel åtte minutter hadde gjestenes store backtalent Stian Solberg sett seg lei av lagkameratenes manglende effektivitet. Da tok unggutten pucken på egen kølle og skapte helt på egenhånd kampens første scoring.

Etter målet falt kampen litt tilbake mønsteret der gjestene styrte, men likevel ikke skapte de store sjansen. To kjappe mål helt på sutten av perioden fra Stefan Espeland og Thomas Olsen gjorde dog at ledelsen til første pause kanskje var litt større enn spillet hadde gitt inntrykk av.

Baklengsmålene rant inn

Etter å ha avsluttet den første perioden med to raske scoringer, var det et litt mer offensivt bortelag som entret isen til den andre perioden. Nok en gang skulle det likevel ta tid før det ble scoring. Først etter elleve minutter sørget Thomas Olsen, med sitt andre mål for kvelden, for nok en uttelling for gjestene

Det ble mye å juble over for Vålerenga-spillerne i torsdagens byderby.

Etter scoringen fikk hjemmelaget muligheten til å spille med én mann mer på isen, men uten å klare å få kveldens første scoring. Sekunder etter at gjestene er blitt fulltallige, kan så Tommi Taimi legge på til 5-0 for gutta fra Jordal.

Og som så ofte før i sesongstarten skulle baklengsmålene fortsette å renne inn bak Grüner-keeper Marshall. Med tre minutter igjen av perioden, kunne kaptein Martin Røymark, i overtall, øke ledelsen til 6-0. Det var også resultatet til andre periodepause.

Ren transportetappe

Etter å ha ledet med seks mål etter to perioder, ble de siste tjue minuttene mer eller mindre en ren transportetappe for gjestene fra østkanten. Perioden bar i store trekk preg av at laget var klart i føringen, og ikke var så veldig interesserte i å slite ut seg selv. Det andre laget derimot hadde lite å komme med offensivt.

Det skulle kun bli ett mål i den siste perioden, og nok en gang var det gjestene som stod for målsusen ved årets nykommer Didrik Nøkleby Svenden.

Dermed endte kampen med nok et stygt tap for gutta fra Grünerløkka, som hittil i sesongen står med fem tap og kun to scorede mål i Fjordkraftligaen. Det plasserer dem selvsagt helt i bånn av tabellen.

Grüner - Vålerenga = 0 - 7 ( 0-3, 0-3, 0-1)

Grüner ishall

311 tilskuere

Hoveddommere: Tor Olav Grøtnæs Johnsen / Erik Fredriksen

1.per: 0-1 08:43 Stian Solberg 0-2 18:44 Thomas Olsen (Mark Auk / Christoffer Törngren) 0-3 19:03 Stefan Espeland (Filip Lalande / Pontus Finstad)

2.per: 0-4 31:08 Olsen (Tommi Taimi / Mark Auk) 0-5 33:54 Taimi 0-6 37:00 Martin Røymark (Auk / Taimi)

3.per: 0-7 51:33 Didrik Nøkleby Svendsen (Törngren)

Utvisninger: GRÜ: 3x2min VIF: 1x2min