Sporveien vil forsøke å legge mest mulig av de sterkt støyende arbeidene i tidsrommet 08.00-19.00, men det vil også forekomme støy på kveldstid.
Sporveien vil forsøke å legge mest mulig av de sterkt støyende arbeidene i tidsrommet 08.00-19.00, men det vil også forekomme støy på kveldstid.

Fra i dag starter Sporveien arbeidet med trikkeskinner ved Nobelinstituttet og på Uranienborg

– Nye skinner og sporveksler vil gi mindre støy fra trikkedriften i framtiden. Når vi er ferdige vil hele krysset også ha fått nytt dekke, til glede for syklister og bilister. Det nye dekket fjerner også problemet med store vanndammer i krysset etter regnskyll.

Publisert

Fra mandag 3. oktober og ut måneden vil Sporveien fornye trikkens infrastruktur på flere delstrekninger fra Bogstadveien og ned til Nobelinstituttet. Det får konsekvenser for trafikken i området.

– I krysset Henrik Ibsens gate og Inkognitogata, altså utenfor Nobelinstituttet, skjer de mest omfattende arbeidene. Vi skal ikke bare skifte skinner og sporveksler, men også legge et helt nytt fundament, sier Tone Manum, banesjef trikk i Sporveien.

Gir mindre støy

Sist trikkeskinnene ble skiftet her var i 1994, og det er viktig å få fornyet utslitt infrastruktur før vinteren.

– Nye skinner og sporveksler vil gi mindre støy fra trikkedriften i framtiden. Når vi er ferdige vil hele krysset også ha fått nytt dekke, til glede for syklister og bilister. Det nye dekket fjerner også problemet med store vanndammer i krysset etter regnskyll, forteller Manum i en pressemelding.

Målet er at arbeidene skal være ferdige innen 31. oktober.
Målet er at arbeidene skal være ferdige innen 31. oktober.

Trafikken vil kunne passere

Selv om anleggsområdet vil legge beslag på hele vestgående løp fra rundkjøringen ved den tidligere amerikanske ambassaden og bort til Inkognitogata, vil biler og busser kunne passere. De to østgående feltene i Henrik Ibsens gate gjøres om til toveistrafikk i perioden.

Sporveien vil forsøke å legge mest mulig av de sterkt støyende arbeidene i tidsrommet 08.00-19.00, men det vil også forekomme støy på kveldstid frem til klokken 23.00. Tidsperspektivet for prosjektet er kritisk, og noe kveldsarbeid blir nødvendig for å sikre ferdigstillelse innen 31. oktober.

Ingen trikk over Briskeby

Sporarbeidene får naturlig nok konsekvenser for trikkedriften, og det vil ikke gå noen trikk over Briskeby i anleggsperioden i oktober. Linje 11 vil gå via Aker Brygge til Jernbanetorget, og det blir dermed ingen trikketrafikk forbi Nationaltheatret og i Stortingsgata.

Fra 3. til 11. oktober, altså i høstferien og litt inn i uken etter, vil Sporveien også reasfaltere trikkesporene i Holtegata, siden Briskeby-trikken uansett ikke kjører. Arbeidene strekker seg fra Bogstadveien bortover Holtegata, over Uranienborgveien og bortover mot Uranienborg skole.

  • Sporveien skifter skinner to steder på Uranienborg i oktober.
  • I Riddervolds gate mellom Oscars gate og Inkognito gata skal Sporveien skifte 27 meter av sporet i retning sentrum.
  • I tillegg skal Sporveien skifte 18 meter av sporet i Inkognitogata over Colbjørnsens gate.
Powered by Labrador CMS