Yann Faremo (til h) fra gladere dager. Nå mister han og Gaël Faremo jobbene sine.
Yann Faremo (til h) fra gladere dager. Nå mister han og Gaël Faremo jobbene sine.

Den franske matbutikken Picard legger ned på Briskeby og ved Colosseum

— Jeg er veldig lei meg overfor kundene, siden mange av dem er fornøyde og glade i Picard-varene. Det er ikke gøy å stenge ned, sier daglig leder Yann (39).

Publisert

Under pandemien skrev VårtOslo om butikken Picard, som i motsetning til mange andre, gjorde det svært bra. Nå har de nye eierne bestemt seg for at de ikke ønsker å satse videre med butikker i Norge.

— Det har vært eierskifte i selskapet. De nye eierne ønsker ikke å prioritere butikkdrift i Norge, men vil heller satse på grossistvirksomhet. Derfor legger de ned, sier daglig leder Yann Faremo.

Picard hadde i fjor en omsetning på 13 millioner. Åtte av disse kom fra butikken på Briskeby, resten fra Colosseum senter. Med nedleggelsen mister også seks ansatte jobbene sine.

– Veldig lei meg

— Selv om selskapet bak butikkene går i minus, gjør spesielt butikken på Briskeby det veldig bra. Problemet er at importkostnadene er høye, og det er viktig med et stort volum. Skulle selskapet blitt lønnsomt, måtte vi åpnet flere butikker.

Ikke lenger snegler med persillesaus på Briskeby.
Ikke lenger snegler med persillesaus på Briskeby.

— Jeg er veldig lei meg overfor kundene, siden mange av dem er fornøyde og glade i Picard-varene. Det er ikke gøy å stenge ned, sier Yann Faremo.

— Mange kunder sier de er lei seg og spør om varene kommer til å være tilgjengelige andre steder.

Ikke lenger konfiterte andelår

Han tror selskapet ville gått i null med 4-5 butikker. Da ville volumet vært større. I Sverige driver Picard seks butikker og fortsetter driften. Der leverer kjeden også franske varer til dagligvarekjeden ICA.

— Vi har hatt franske kunder, men også mange norske kunder. Jeg tror folk likte kvaliteten på produktene og ferdigrettene.

Blant varene som var populære og som ikke lenger blir å finne, er ulike smådesserter og kaker, for eksempel sitronmarengs terte og moulin chocolate. En annen populær rett var konfiterte andelår og mat til høytider og fest.

Selger ut varelageret

— Nå selger vi ut varelageret på Briskeby og stenger i løpet av de kommende ukene. Butikken på Colosseum er allerede stengt, forteller Picard.

De nye eierne er det norske selskapet Ambolt. De går med planer om å prøve å selge inn varene sine hos en norsk dagligvareaktør.

Powered by Labrador CMS