Stor vannlekkasje i Majorstukrysset. Vannet rant nedover i retning Frogner og hadde like etter 04-tiden i natt nådd helt ned til Gyldenløves gate.

Mye vann i gatene etter brudd på hovedvannledning på Majorstua

Politiet advarer om skøyteis i gatene og vann i kjellere etter en stor vannlekkasje på Majorstua i natt. Lekkasjen er stanset, men konsekvensene er uvisse.

Publisert

— En patrulje som kom kjørende mot Majorstukrysset, så at det kom mye vann ut av kumlokk og rister, fortalte operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB.

Politiet rykket ut til stedet med flere patruljer og stengte av deler av Kirkeveien, som er del av Ring 2.

— Fryser på bakken

— Vannet fryser på bakken, og det blir jo skøyteis dette, sa Pedersen.

Like etter klokken fem meldte politiet at lekkasjen var stanset.

— Vannet fryser på bakken, og det blir jo skøyteis dette, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i politiet.

— Det er ifølge Oslo vann og avløp brudd i en hovedvannledning. Det er foreløpig ikke oversikt over omfang og konsekvenser for trafikk og beboere i området, skriver politiet på Twitter.

Vannet rant nedover i retning Frogner og har samlet seg ved Frogner plass.

Vann i kjellere

Bilder fra stedet viser mye vann i gatene. Vannet har trengt inn i flere kjellere, blant annet på Majorstuen skole, opplyser politiets innsatsleder Thomas Broberg til NRK.

— Mannskaper fra Vann- og avløpsetaten har lokalisert skaden. De har nå stengt av vannet og de kommer til å jobbe en god stund fremover med gravearbeid for å utbedre skadene, sier Broberg.

Kirkeveien er enn så lenge sperret av fra Majorstukrysset ned til Frogner stadion.

Powered by Labrador CMS