Ikke bare har Linda Wiik allerede sørget for at mange slipper å fryse på føttene med det første. Nå venter hun på flere sokkepar som er underveis.
Ikke bare har Linda Wiik allerede sørget for at mange slipper å fryse på føttene med det første. Nå venter hun på flere sokkepar som er underveis.

Linda samlet inn imponerende mengde med strikka sokker til Gateteam Oslo. — Tanken min er at folk flest vil hjelpe, men vet ikke hvordan

Et Facebook-innlegg resulterte i at Linda Wiik torsdag kunne levere de innsamlede sokkene til den veldedige organisasjonen.

Publisert

— Jeg leste at Gateteam Oslo trengte strikka sokker til gjestene sine. Da tenkte jeg at jeg kan se hva jeg kan bidra med, sier Linda Wiik.

Tanken materialiserte seg som et innlegg på egen Facebook-profil den 13. desember.

Torsdag overleverte hun intet mindre enn fjorten sokkepar til organisasjonen.

Mobilt og uforutsigbart

Gateteam Oslo er en frivillig organisasjon uten politisk eller religiøs tilknytning, som tar sikte på å hjelpe byens rusmisbrukere og hjemløse. Nestleder Bente Eracleous forteller at de ikke disponerer fysiske lokaler, men er opptatt av å møte de trengende utendørs.

— Vi har valgt å treffe brukerne i deres uteområder, uansett vær og vind. Det hele startet med at lederen vår, Siw Indsetviken, i 2011 begynte å dele ut farens klær i Oslos gater etter hans bortgang. Det begynte veldig smått, og nå har vi vokst oss store.

Organisasjonens faste tilholdssted er på Europarådets plass, ved Jernbanetorget. Der oppholder de seg hver onsdag. I tillegg til de åtte personene som er en del av teamet, er det mange frivillige som bidrar.

— I snitt er vi femten gule vester hver gang. Vanligvis er vi på plass mellom klokka fem og halv seks, der vi tømmer en budbil med klær, sko og hygieneprodukter. I tillegg deler vi ut varm mat og drikke, og de oppmøtte får med seg en matpose hvor de selv er med på å velge ut innholdet. Det vanker også en matpakke til de firbeinte, sier Eracleous.

Hun påpeker at koronapandemien har medført at organisasjonen har iverksatt en mer mobil løsning, all den tid det normalt er mellom 100-300 personer som pleier å komme.

— Nå er det tre team som triller rundt og oppsøker personene der de oppholder seg. Vi deler ut matpakker, brus, godteri og bakst. Vi håper at vi snart kan gå tilbake til normalen igjen.

Flere forsendelser på vei

Wiik beskriver at Facebook-innlegget ble godt mottatt.

De strikka sokkene som Gateteam Oslo fikk av Linda Wiik torsdag.
De strikka sokkene som Gateteam Oslo fikk av Linda Wiik torsdag.

— Folk har vært kjempesøte. Det er forskjellige mennesker som har bidratt, blant annet søsteren min, venninner og venninner av moren min. Tanken min er at folk flest vil hjelpe, men vet ikke hvordan. De trenger en konkret knagg.

Hun sier at hun i ettertid har mottatt tre nye sokkepar, og at hun fortsatt venter på flere forsendelser. De vil bli levert inn senere.

Powered by Labrador CMS