Politiet rykket ut til Frogner etter melding om mulige våpentrusler: – Har kontroll på tre personer og en bil

– Politiet jobber blant annet med en hypotese om at det kan være en forbindelse mellom partene, ifølge politiets operasjonsleder.

Publisert

Oslo-politiets operasjonssentral meldte i en oppdatering like etter klokken 19.00 at politiet hadde rykket ut til området Halvdan Svartes gate på Frogner etter melding om mulig trusler med våpen. 

Politiet hadde da kontroll på flere personer som var antatt å utgjøre to motparter. 

Ingen personer skulle være skadet, ifølge politiet.

– Sa seg truet med våpen

– Melder inn til politiet er en som sa seg truet med våpen. Per nå er det ukjent foranledning, men politiet jobber blant annet med en hypotese om at det kan være en forbindelse mellom partene, opplyste operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt.

– Per nå er det ikke gjort funn av noe våpen, la han til. 

– Vi har kontroll på totalt tre personer og en bil. Politiet jobber nå med avhør for å innhente mer informasjon om hendelsesforløp, i tillegg til søk i nærområdet etter eventuelle gjenstander, kunne Nysæter informere om like etter klokken 19.30 idet politiet jobbet med å danne seg et bilde av bakgrunnen for konflikten som oppsto.

Ikke mot tilfeldig person

Det ble samtidig understreket fra politiets hold at det fremsto klart at det hadde vært en type kontakt mellom partene og at dette ikke dreide seg om trusler rettet mot en tilfeldig person. 

– Fører av den involverte bilen ble anmeldt etter mistanke ruspåvirket kjøring. Det er også opprettet sak som følge av de påståtte truslene mellom partene. Hendelsesforløpet rundt dette er ikke klarlagt, noe etterforskningen tar sikte på å klargjøre, informerte politiets operasjonsleder om idet klokken nærmet seg 22.30.

Powered by Labrador CMS