DEBATT

Einar Rose sang «Bare ta å riv det ned, bare ta å riv det ned. La oss få et pent og morsomt sted.»
Einar Rose sang «Bare ta å riv det ned, bare ta å riv det ned. La oss få et pent og morsomt sted.»

– Bare ta å riv det ned! Oslo var mye bedre før

Nei og nei, harru sett. Nå har’øm satt opp en sånn der grå koloss rett bak vakre Vestbanen. Nasjonalmuseum, sier de? Makkverk, err’e. Å sånt ska’ døm bruke penger på? Riv det ned, sier jeg. La bila parkere der. Alt var mye bedre før!

Publisert

Akkurat som rett borti høgget for denne blokka: Rådhuset. Noe så grusomt å sette opp der, da? Slik en svær og stygg, firkanta, rød bygning, med de to stygge tårna som rager over hele by’n?!

Nei, riv det ned og lag noe anna moro der. Sånn som det var i gamle dager. Da var det tivoli der. Og sirkus. Også alle horehusa, da gitt. Algier og Tunis, kalt dem det der i Pipervika. Det var saker det.

For noe tull og tøys

Eller på utsi’a av detta fæle museet. «Aker Brygge», heter det visst der. For noe tull og tøys. Det er bare penga som rår der borte. Fysj. Handelsstand og serveringssteder, som tar over og ødelegger hele by’n. Tenk så mye bedre det var før, da det var Akers Mekaniske der. Å, det var tider, det.

Da kunne også denna Tjuvholmen være for de den var ment for, tjuva! Nei, nå er det badeplasser og museum der ute. Og så bor det folk der ute!?

Å så er det alle bila, da. Før i tida, da kunne døm kjøre overalt, da. Over hele Rådhusplassen, oppover Karl Johan, bortover Torggata, og så kunne døm parkere over hele Youngstorget. Og på Tullinløkka var det både parkering - og bensinstasjon! Da var’e stemning, da, med alle bila. Å, så fint det var før.

Så trist det har blitt

Eller hva med inni Bjørvika? Tenk, der har’øm satt opp sånne stygge bokser av glass og bettong, med rare vinkler og flate vegger. Ikke en rosett eller stukkatur å se på mils avstand?!

Også er’e et sånt hvitt bygg som skråner ned i vannet. Inni der synger og danser de hele tida. Folk tråkker på det! Og så har de tatt bort både trafikkmaskiner og Nylands verksted? Hvor skal alle bila kjøre nå da? Hva med havna, der alle skipa lå og ble fiksa på? Skulle man liksom latt folk få gå fritt der, da kanskje, eller bade rett fra brygga? Nei, det hadde tatt seg ut!

Ååå, så trist det har blitt, dere.

Alt var da så mye bedre før.

Jeg tenker på’n Einar Rose. Han sang «Bare ta å riv det ned, bare ta å riv det ned. La oss få et pent og morsomt sted.»

Da kunne Oslo endelig blitt et fint sted å være.

Alt var mye bedre før.

Powered by Labrador CMS