Statsbyggs byggherredirektør Marius Tunstad (til v,) og AF Byggfornyelse-direktør Birger Kristiansen før oppstart av gravearbeidene til nytt Vikingtidsmuseum på Bygdøy.

Ett steg nærmere byggestart for det nye Vikingtidsmuseet på Bygdøy

I november starter omfattende utgraving av tomten det nye Vikingtisdmuseet på Bygdøy. Statsbygg har signert kontrakt på 500 millioner kroner med AF Gruppen for grunnarbeidene til det nye museet, som skal stå ferdig i 2026.

Publisert

— Med denne kontrakten på plass, kan vi starte forberedelsen til byggingen, sier Statsbyggs byggherredirektør Marius Tunstad.

Det nye museumsanlegget blir verdens største og mest innholdsrike om vikingtiden, skriver Statsbygg i en pressemelding.

Dagens vikingskiphus bevares

Prosjektet gjennomføres med Statsbygg som byggherre på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.

Det nye museumsanlegget vil bestå av to deler. Dagens vikingskiphus bevares, og i tillegg bygges et stort nybygg.

Det nye Vikingtidsmuseet er et byggeprosjekt med krevende grunnforhold, store betongarbeider, spektakulær arkitektur, strenge krav til miljø, inneklima og sikring av skjøre gjenstander, opplyser Statsbygg.

Bygget der vikingskipene står beholdes. Men med utvidelsen i det buede nybygget blir Vikingtidsmuseet på Bygdøy tre ganger så stort som i dag.

Dersom alt går etter planen skal det nye Vikingtidsmuseet på Bygdøy åpnes i 2026. Hele museumsanlegget blir totalt drøyt 13.000 kvadratmeter, tre ganger så stort som det nåværende.

— I november begynner et omfattende arbeid med utgraving av tomten og forberedelser til bygging. Det blir utfordrende, på grunn av fjellgrunnen under det nye museet, sier Tunstad.

Powered by Labrador CMS