Etter nærmere fire år uten publikum, får Ibsenmuseet tilstrekkelig med penger til at de kan åpne igjen.

Full jubel når Ibsenmuseet på Ruseløkka kan åpne dørene igjen. — Det betyr en himmelvid forskjell. Det er så bra

Museet får to millioner kroner ekstra i revidert budsjett for å gjenoppta driften. — Det betyr en himmelvid forskjell, jubler museumsdirektør Nina Refseth.

Publisert

Ibsen museum og teater i Oslo får to millioner kroner ekstra for å gjenoppta museumsdriften i revidert nasjonalbudsjett.

— Det betyr en himmelvid forskjell. Det er så bra, jubler museumsdirektør Nina Refseth til NRK.

Stengt siden 2019

Museet stengte dørene tilbake i 2019 på grunn av mangel på penger.

— Nå får vi åpnet til sommeren, og sånn som det ser ut nå klarer vi å holde åpent også utover høsten. Forhåpentlig gjennom vinteren også, sier Refseth.

Museet åpnet første gang i 1990 like ved Slottet i Oslo sentrum, der Ibsen bodde fra 1895 til 1906. Museet viser blant annet forfatterens leilighet og arbeidsværelse.

Utstillingen, som åpner senest 1. juli, får en splitter ny utstilling i en helt nyoppusset leilighet. De har også fått tak i nye objekter til leiligheten.

Henrik Ibsens leilighet i Arbiens gate. Mange av møblene er hjemført fra Italia.

— Publikum vil få se Ibsens leilighet og også en helt flunkende ny utstilling som presenterer verkene til Ibsen gjennom lyd, bilde og informasjon om verkene, sier Refseth fornøyd.

Ikke nok penger til teaterscenen

Det er stiftelsen Norsk Folkemuseum som har ansvaret for driften ved Ibsen Museum & Teater.

De nye midlene er ikke nok til å drifte teaterscenen. Museumsdirektøren sier de har forståelse for at det krever en helt annen type investering.

— Men så er det heldigvis mulighet til å se Ibsen på teater. På museet får man mye dypere bakgrunnskunnskap, hvor man får lære både mer om Ibsens verk, og liv og virkning, sier hun.

Powered by Labrador CMS