Fra framføring av «Family» av Francesca Grilli, i Van Abbe Museum, Eindhoven.

Nasjonalmuseet søker syngende familie

Nasjonalmuseet leter etter en familie som er glad i å synge og som vil bli del av et performanceverk som skal fremføres første gang under åpningen av det nye Nasjonalmuseet i Oslo 11. juni neste år.

Publisert

Sammen med den italienske kunstneren Francesca Grilli, skal familien lage et sangverk inspirert av museumsbygget og kunsten som stilles ut. Alle slags sangere og alle slags familiekonstellasjoner er velkomne til å søke, så lenge minst tre generasjoner er med.

Verket «Family» handler om tid, representert ved generasjonene og deres ulike stemmer og skal fremføres en gang i kvartalet i en periode på to år.

– Jeg liker idéen om at en familie kan ta eierskap til museet, sier kunstneren Francesca Grilli.

– Jeg liker idéen om at en familie kan ta eierskap til museet. Ved å feire sine favorittverk med sang blir de selv en del av institusjonen, sier Grilli.

Sangprøver

Gudrun Eidsvik, formidlingskurator ved Nasjonalmuseet, forteller at Francesca Grilli gjennom sine performanceprosjekter jobber med å gjøre kunsten levende med og blant mennesker.

– Familien som velges får her en unik sjanse til å være noen av de første som får oppleve det nye Nasjonalmuseet innenfra.

Søknadsfristen er 15. desember og aktuelle familier blir deretter invitert til sangprøver.

Nasjonalmuseet med lysene på.
Powered by Labrador CMS