Flere gater nær Vestkanttorget er stengt etter en omfattende vannlekkasje tirsdag kveld.

Stor vannlekkasje ved Vestkanttorget: - Det er omfattende og det vil ta tid å få kontroll, sier politiet

— Nødetatene er i området ved Vestkanttorget etter melding om en vannlekkasje på stedet. Det fremstår som en omfattende lekkasje og det vil ta noe tid å få kontroll, opplyste politiet tirsdag kveld.

Publisert

— Vi fikk melding fra brannvesenet rundt klokken 19 om at det fosset vann ut av et hull i bakken. Det gjør det fortsatt. Vi har ikke fått stanset lekkasjen, sier innsatsleder Tonje Branderud politiet til NTB i 20.30-tiden tirsdag.

— Vi jobber med å få satt sperringer i området for å begrense skader av vannet, og som følge av det er i hvert fall kollektivtrafikken stanset i Frognerveien, legger hun til.

Flere vannskader

Politiet har omtalt vannlekkasjen som omfattende, og varslet at det vil ta tid å få kontroll på vannmengdene. Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune, brann- og redningsetaten og politiet er på stedet.

Gatene inn mot Tidemannsgate er stengt som følge av vannmengdene. Bilder fra stedet viser mye vann i gatene som rekker opp til ankelen på forbipasserende. Det er også meldt om vannskader i flere boliger i området.

— Det er flere oppganger og blokker som melder om vann i kjeller. Vi jobber med å få kartlagt omfanget. Vi har ingen nøyaktige tall ennå, sier Branderud.

Mye vann i gatene etter at det oppsto en omfattende vannlekkasje ved Vestkanttorget tirsdag kveld. Petter Pilgaard t.h. var blant dem som forsøkte å feie bort løv fra sluk i området.

Innsatsleder Brandrud opplyser at det nå arbeides med å få unna vannet som allerede har fosset ut på gateplan.

— Bymiljøetaten bistår med sperringer, og Oslo vann og avløp jobber med å få opp kumlokk sånn at vi får vannet ned i kloakken så vi blir kvitt det, sier hun.

Beboere mister vannet

Ifølge innsatslederen må beboere i området belage seg på å miste vann i en periode. Det er ikke kjent hvor lenge vannet vil være borte.

Alle nødetatene i Oslo rykket ut og forsøkte å forhindre mer skade etter vannlekkasjen ved Vestkanttorget.

— Vi jobber iherdig med å få stengt av vann og finne årsaken til lekkasjen, sier Branderud.

Det er ikke ønskelig med kjøretøy inn mot området der lekkasjen er, som er grunnen til at veien er sperret.

Vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat, Glenn Gulbrandsen, sier til VG at det trolig er en vannledning som har sprunget.

— Vi jobber nå med å stenge ventiler som best vi kan rundt forbi, for å se om vi kan få vannlekkasjen til å stoppe, sier han.

Brannvesenet jobber også med flomvern, for å forhindre at vann flommer inn i bygårdene i området. Det har ifølge VG rent inn vann i noen boliger.

Powered by Labrador CMS