Den neste måneden vil fasaden på Vigelandsmuseet på Frogner bli gjort om til et stemningsfullt kinolerret som lyser opp i høstmørket.
Den neste måneden vil fasaden på Vigelandsmuseet på Frogner bli gjort om til et stemningsfullt kinolerret som lyser opp i høstmørket.

Kjeder du deg på mørke høstkvelder? Da kan Vigelandsmuseet by på kunstfilm på museumsfasaden

Kunstfilmer med samfunnsaktuelle temaer vil bli vist på Vigelandmuseets fasade den neste måneden.

Publisert

I høstmørket fra onsdag til lørdag den neste måneden vil oslofolk kunne få ta del i en helt ny kunstopplevelse ved Vigelandsmuseet på Frogner. Da vil museet vise videokunstprosjektet "Floating" av den svenske videokunstneren Sven Påhlsson på museets fasade.

Filmene som vises tar opp temaene klimaendringer, migrasjon, overvåkning og fremmedgjøring. Det er ingen klar og sammenhengende fortelling, men visuelle historier som kan oppleves samlet eller hver for seg.

— En unik opplevelse i mørketiden

— Vi tar imot en anerkjent videokunstner og ser fram til å skape helt unike kunstopplevelser i den mørke tiden vi nå går inn i. Vigelandmuseet er en etablert arena for samtidskunst. Med dette prosjektet ønsker vi å vise at museer kan være åpne og samfunnsaktuelle i koronaens tid.

— Prosjektet viser hvordan museet på enkelt vis kan vende seg utover og fremstå som åpent og tilgjengelig, selv i en tid med nedstengning, isolasjon og avstand, sier museumsleder ved Vigelandsmuseet, Jarle Strømodden, til VårtOslo.

Slik kan videokunsten til Sven Påhlsson oppleves en mørk høstkveld på Frogner.
Slik kan videokunsten til Sven Påhlsson oppleves en mørk høstkveld på Frogner.

Ulike forestillinger fra gang til gang

Den svenske videokunstneren bak prosjektet er egentlig maler, men har de siste 35 årene jobbet med digitale og elektroniske medier på store flater.

Han regnes både som en pionér og som en av de mest erfarne i Norden på feltet.

— Sven Påhlssons kunst både innfrir og bryter med publikums forventninger. Her kan man forvente kunst av høy kvalitet og et konsekvent uttrykk fra en av Nordens dyktigste utøvere på feltet, men nøyaktig hva du får se – og fra hvilket perspektiv – kan være en kunstopplevelse hvor du som betrakter må endre ståsted og reflektere på nytt. Dette er kunst som beveger, sier kurator for utstillingen Knut Blomstrøm.

Filmvisningene er gratis og utendørs. Forestillingene, som er ulike fra gang til gang, er gratis og utendørs.

Videoinstallasjonene vil vises i perioden 16.10 — 14.11 på onsdag, torsdag, fredag og lørdag mellom klokken 18 - 21.

Powered by Labrador CMS