Oslo 20240718. Stans i trafikken på Jernbanetorget i østgående retning etter en person skal ha blitt slått ned om bord på en t-bane.
Fire unge gutter er siktet i saken. I tillegg til to 17-åringer er det én 15-åring og én 14-åring.

Siktelsen etter knivstikkingen på Tjuvholmen endres til drapsforsøk og hatkriminalitet

Politiet har endret siktelsen fra grov kroppsskade til drapsforsøk og hatkriminalitet etter at et homofilt kjærestepar ble knivstukket på Tjuvholmen i helgen.

Publisert

– Endringene er gjort på grunn av opplysninger vi har etterforsket fram til, herunder de medisinske opplysningene, sier politiinspektør Marte Heggli i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Det var natt til lørdag at to menn i 20-årene ble knivstukket på Tjuvholmen.

Fire unge gutter er siktet i saken. I tillegg til to 17-åringer er det én 15-åring og én 14-åring. Sistnevnte er under den kriminelle lavalder og kan ikke fengsles.

– Fare for gjentakelse

De to 17-åringene ble varetektsfengslet i Oslo tingrett etter knivstikkingen. Fengslingsperioden for en av dem går ut torsdag, mens den andre er fengslet til lørdag.

– Vi ønsker å fengsle dem for to nye uker fordi vi mener at det fremdeles er fare for bevisforspillelse og gjentakelse, sier Heggli.

Ikke fengslet

Den ene 17-åringen vil bli fremstilt for fengsling torsdag, mens den andre blir fremstilt fredag.

– Når det gjelder 15-åringen ble han 15 for kort tid siden. Da han ble pågrepet ble det vurdert som ikke forholdsmessig å fengsle ham, sier politiinspektøren.

Powered by Labrador CMS