Olga Lietnieva har fått en telefon fra sin tante i byen Donetsk i hjemlandet og er gråtkvalt etter at tanten sa på telefon at hun tror hennes siste dag er kommet. Både russere og ukrainere møtte opp for å markere sin motstand mot de pågående krigshandlingene i Ukraina.

– Hun tror hennes siste dag er kommet!

Torsdag varsles flere demonstrasjoner foran den russiske ambassaden ved Drammensveien for å markere motstand mot landets invasjon av Ukraina. – Vi vil si nei til krigen i Ukraina, nei til krigshandlinger og nei til bombingen av ukrainske byer.

Publisert

Organisasjonen SmåRådina som arbeider for demokrati i Russland, startet sin demonstrasjon klokken 11.

– Vi vil si nei til krigen i Ukraina, nei til krigshandlinger og nei til bombingen av ukrainske byer, sier leder Maria Stensrud til NTB.

Ifølge Stensrud vil både russere, ukrainere og nordmenn møte opp for å markere sin motstand. Hun sier demonstrasjonen kan komme til å vare hele dagen.

– Vi har vært i kontakt med politiet for å si at vi kommer til å demonstrere. Vi har ikke hatt noe kontakt med ambassaden, sier Stensrud.

Fikk dramatisk telefon

En av demonstrantene foran den russiske ambassaden er Olga Lietnieva. Hun jobber i det ukrainske justisdepartementet i Kyiv og er på ferie for å besøke ektemannen som jobber i Norge. I morgentimene fikk hun en telefon fra sin tante i byen Donetsk i hjemlandet.

– Hun tror hennes siste dag er kommet, sier en gråtkvalt Lietnieva til NTB, og at hun selv nå ønsker å flytte til Norge.

Både russere og ukrainere møtte opp for å markere sin motstand mot de pågående krigshandlingene i Ukraina.

Lietnieva har også vært i kontakt med svigerfaren sin som bor i Luhansk, som frykter han ikke kommer seg ut av landet.

Fra klokken 17 vil blant annet MDG, Rødt, SV, AUF og Norges Fredsråd demonstrere foran ambassaden.

Støtte til Ukraina

Organisasjonene bak arrangementet er Ukrainsk forening for Øst-Norge, Den Ukrainske forening i Norge, Den norske demokratiforening, SmåRådina og Norges Fredsråd.

En demonstrant på vei mot den russiske ambassaden i Oslo. Både russere og ukrainere møtte opp for å markere sin motstand mot de pågående handlingene i Ukraina.

– Markeringen arrangeres for å vise at Norge støtter Ukraina mot en ubegrunnet og ensidig russisk aggresjon. Vi vil vise at befolkningen i Ukraina ikke står alene og har støtte fra det norske folk, sier Misha Tryndiuk fra Den Ukrainske forening i Norge til NTB.

Powered by Labrador CMS