— Vi inviterer til fest med god mat, nydelig musikk, og fine og morsomme møter med spennende gjester, sier programleder Rima Iraki.
— Vi inviterer til fest med god mat, nydelig musikk, og fine og morsomme møter med spennende gjester, sier programleder Rima Iraki.

Rima Iraki og NRK byr på fest fra Marienlyst når ramadan avsluttes

I Oslo vil de aller fleste av byens anlagsvis 53.000 muslimer søndag feire avslutningen på fastemåneden ramadan. For første gang blir også id al-fitr, «fastebrytingens fest», markert med en stor sending på NRK.

Publisert

NRKs direktesending Festen etter fasten – Id mubarak skal ledes av et kjent Dagsrevy-ansikt - Rima Iraki.

— Dette gleder jeg meg veldig til. Vi inviterer til fest med god mat, nydelig musikk, og fine og morsomme møter med spennende gjester, sier programlederen i en pressemelding fra NRK.

— For dem som feirer denne dagen, så vil nok ting være litt annerledes i år på grunn av koronasituasjonen. Vi håper dette programmet kan bidra til en følelse av fellesskap – at vi feirer sammen. Og alle er selvsagt velkomne, sier programleder Rima Iraki.

Svart Humors Yousef Hadaoui

Oslo er også norske muslimers hovedstad. I Norge føres ikke noe eksakt register over innbyggeres livssyn. Men ut fra medlemstallene i Oslos muslimske trossamfunn kan man regne seg frem til at det bor omlag 53.000 muslimer i byen.

Det betyr at rundt 9 prosent av Oslos befolkning, eller hver ellevte innbygger, er muslim. For første gang skal de altså oppleve at NRK markerer fasteavslutningen med festsending.

Svart Humors Yousef Hadaoui har fått mang en seer til å knekke sammen av latter etter intervjuer gjort med oslofolk på Grønland.
Svart Humors Yousef Hadaoui har fått mang en seer til å knekke sammen av latter etter intervjuer gjort med oslofolk på Grønland.

Komiker og programleder i Svart Humor, Yousef Hadaoui, kommer på besøk i programmet sammen med hans kusine, matblogger Jamilla El Haddaoui. Underveis i sendingen vil Jamilla vise noen av de mest populære matrettene som står på bord rundt om i Oslo, Norge og verden når id feires.

— Viktig sending for NRK

— Danser og Norske Talenter-dommer Mona Berntsen har spesiallaget en dansekoreografi til sendingen, og artisten Hkeem gir oss urpremiere på en splitter ny låt. Det blir også musikk fra rapperen Musti, og Sofian, en av få nordmenn som lager musikk innenfor den islamske Nasheed-tradisjonen, opplyser NRK i pressemeldingen.

— Id er en stor høytid for mange muslimske nordmenn og over hele verden feires slutten på fasten med en stor fest. I denne underlige tiden vi lever i om dagen så er det nok ekstra mange som gleder seg til å feire dette sammen med storfamilien, sier fungerende underholdningsredaktør i NRK, Christina Rezk Resar.

— Det er en viktig dag for mange så det er fint for NRK å være med å speile dette i all den tid de store fellesarrangementene er avlyst, sier Resar.

Sendingen vil gå direkte kl. 19:45 på NRK1 og NRK TV, i tillegg til at programmet strømmes på nrk.no/alltidsammen hvor seere fra hele landet kan bidra med spørsmål og fortellinger om hvordan de feirer id. På bidra.nrk.no/id kan du sende inn bilder fra din feiring.

Powered by Labrador CMS