Beholderen for engangsgriller er stapp full, mens dypavfallsbeholderen kan ha blitt blokkert.

Det flyter av søppel på Huk og i Paradisbukta. – Folk må skjerpe seg, refser bymiljøetaten

Folk forlater fester og pikniker på Huk og Paradisbukta uten å rydde noenting. Eller de setter fra seg søpla ved søppelbeholderne. Etterpå fortærer måker og rotter opp restene og drar søpla utover.

Publisert

– Forsøplingen på Huk og Paradisbukta badestrender tar helt overhånd. Engangsgriller, plastposer, knust glass alt mulig. Farlig for dyr og hunder er det også, sier den sjokkerte Bygdøy-beboeren Lise Almquist.

Hun mener det er alt for få søppelkasser ved strendene.

– Jeg så kun en renholdsarbeider som skulle rydde opp i alt på Huk i morges. Han var helt fortvilet. Jeg fikk sjokk av det jeg så. Opplevelsen var enda verre enn det bildene viser.

Her er det en dypavfallsbeholder på Huk som sannsynligvis har blitt blokkert.

– Jeg synes det er helt grusomt, og følte ikke minst skam overfor ham som stod der og forsøkte å rydde opp alt sammen, sier Almquist.

Frustrert avdelingsdirektør

– Vi opplever ekstremt stor pågang på alle badestrendene og spesielt Huk om dagen. Blant annet er det fester der til langt på natt, sier Helene G. Berger, avdelingsdirektør for park og byrom i bymiljøetaten.

Det er en frustrert avdelingsdirektør fra bymiljøetaten som nå oppfordrer folk til å te seg mer omtenksomt på stranda. Hun peker på en rekke problemer som gjør at strendene enkelte steder ser svært forsøplete ut.

Helene G. Berger sier bymiljøetaten følger oppryddingen på strendene tett. Hun er frustrert over at ikke flere tar mer ansvar.

– Vi har ikke noen grunn til å tro at entreprenøren ikke gjør jobben sin. Vi følger opp og stiller høye krav til Braathens. Vi er også opptatt av at de plukker opp søpla når de skal. Braathens er der på kvelden og jobber utover natta. Så begynner de igjen tidlig på morgenen, i fire-fem-tida. Slik at stranda er klar til de første badegjestene kommer, ifølge avdelingsdirektøren.

– Men det er vanskelig for dem å kjøre inn og tømme avfallet midt på dagen. For å ivareta deres eget smittevern, kan de heller ikke plukke søppel midt imellom folk.

Søppelkasser blir sperret

– Når det gjelder dypavfallsbeholderne, har vi opplevd at bostedsløse sperrer innkastet med en papplate eller med seg. Etterpå samler de opp avfallet som blir satt igjen utenfor avfallsbeholderne. Sannsynligvis er de på jakt etter mat og panteflasker. Nå må vi sette inn vektere for å passe på nedkastene, sier Berger.

På asfalten sitter en enslig, men skyldig hettemåke.

Andre badegjester bruker ikke dypavfallsbeholderne fordi de er redde for å holde i håndtaket av smittevernårsaker.

– Da synes jeg folk skal tenke litt. Dersom man er så redd for smitte, men likevel reiser på en stappende full buss til badestranda, som også er full av folk, bør de kunne ta tak i et håndtak. Det går an å ta med seg håndsprit eller frakte med seg søpla hjem, sier Berger.

Ramponert do

I Hvervenbukta har også toalettet blitt ødelagt av både hærverk og av bleier som er blitt stappet i doen, som har gjort at den blir tett. I Hvervenbukta har søppelbilen også hatt store problemer med å parkere, fordi biler står på kryss og tvers der.

Slike søppelscener er ikke gøye å møte når du går tur langs stranda.

– Jeg synes folk må tenke seg om og skjerpe seg litt, refser avdelingsdirektøren.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS