DEBATT

– Entreprenøren tilbyr seg å fjerne denne svære, stygge betongplaten på Cort Adelers plass. Hva svarer kommunen? Ingenting!
– Entreprenøren tilbyr seg å fjerne denne svære, stygge betongplaten på Cort Adelers plass. Hva svarer kommunen? Ingenting!

– Dette er ganske irriterende for oss som ferdes på Cort Adelers plass

Nye Cort Adelers plass blir skjemmet av en svær, stygg betongplate som blir liggende igjen fordi bymiljøetaten ikke evnet å svare «ja takk» da entreprenøren tilbød seg å fjerne den.

Publisert

På grunn av en misforståelse er ikke plata registrert innenfor entreprisegrensen. Men entreprenøren Veidekke tilbød seg likevel å fjerne plata. Men siden kommunen ikke svarte, trakk de tilbudet tilbake.

Det kan jo hende at bymiljøetaten mener at entreprenøren uansett sitter med ansvaret og at denne saken vil rulle videre, ikke vet jeg. Men nå blir plata liggende som et stygt sår på den nye plassen. Den er støpt fast og kan ikke fjernes sånn uten videre, og det må jo dekoreres etterpå.

Hva med betongplata?

Nå rustes Cort Adelers plass på Ruseløkka endelig opp etter mange års dvale, men greier man å få ballen helt i mål? Plassen er allerede delvis hellelagt, og resten skal åpenbart få både trær og bed. Men den store betongplata som ligger over det gamle garasjelokket – hva med den?

Lokal beboer og forfatter, Gunnar Bolstad, synes det er rart kommunen ikke bare kan takke ja til tilbudet om å fjerne betongplata fra Cort Adelers plass.
Lokal beboer og forfatter, Gunnar Bolstad, synes det er rart kommunen ikke bare kan takke ja til tilbudet om å fjerne betongplata fra Cort Adelers plass.

Det lurer Veidekke på også. De har sendt et brev til bymiljøetaten, som eier plassen, og sagt at de så gjerne kan fjerne den og gjøre det pent over det hele.

Men fordi lokket ligger utenfor den såkalte entreprisegrensen, gidder de ikke å gjøre dette dersom de må gjennom en særskilt saksbehandlingsprosess.

Gidder ikke svare

Derfor skriver de at «dette må sees på som et tilbud til bymiljøetaten, og entreprenøren gjør oppmerksom på at dersom bymiljøetaten krever full prosess med godkjenning av tegninger osv. så dropper de hele saken».

Og hva svarer bymiljøetaen til dette?

Ingenting. Nå har Veidekke purret. Imens pågår arbeidet på det som forhåpentlig blir en oase i lokalmiljøet, og snart pakker vel anleggsgartnerne sammen og drar sin vei. Så får vi se om vi må leve med betongplata.

BYMILJØETATEN SVARER:

Pressekontakt Guro Birkeland Tangen i bymiljøetaten svarer følgende om saken:

Vi forstår at folk ikke synes den midlertidige løsningen er optimal, men det pågår et eget prosjekt på dette stedet nå, som innebærer at det skal gjøres noen tilpasninger. Det er ikke bestemt hva slags tilpasninger dette blir, og derfor ser vi ser vi det ikke som tilrådelig å ta en rask beslutning om en midlertidig løsning. Derfor blir betonglokket liggende inntil videre.

Powered by Labrador CMS